Göz tansiyonu neden olur

Son güncelleme: 11.07.2009 10:18
  • Göz tansiyonu - Göz tansiyonu nedenleri

    Glokom (Göz Tansiyonu) Göz içindeki Sıvı Basıncının görme sinirine zarar verebilecek düzeyde yükselmesi olarak tanımlanabilir.

    Glokom (göz tansiyonu), görme sinirlerine hasar vererek, zamanla görmenin yitirilmesine yol açar. Dünya Sağlık Örgütü raporlarına göre, körlüğe yol açan hastalıklar listesinde glokom (göz tansiyonu), üçüncü sırada yer alıyor.

    Göz tansiyonu her yaşta görülebilir. Doğuştan, bebeklikte ve çocukluk çağında ortaya çıktığı gibi, 40 yaşından sonra daha sıklıkla görülmektedir. Göz tansiyonu (glokom) Genellikle belirti vermeden, sinsi ilerleyen bir hastalıktır. normal göz muayenesi sırasında her hastanın göz içi Basıncı mutlaka ölçülmektedir. Eğer Basınç yüksekse, hasta takibe alınmalı, göz kontrolleri düzenli yapılmalıdır.

    Glokom (Göz Tansiyonunun Rirs Faktörleri

    1. ilerleyen yaş,
    2. ailede glokom hastası bulunması,
    3. sigara kullanımı,
    4. şeker hastalığı,
    5. Hipertansiyon,
    6. uzun süreli kortizonlu ilaç kullanımı,
    7. miyopi ve göz yaralanmaları.

    Glokomda etkin tedavi sağlayan damla şeklindeki ilaç seçenekleri artmıştır. Tek çeşit damlanın yetmediği durumlarda 3-4 çeşit damla kullanarak, göz içi basıncını gerekli seviyelere düşürebiliyor Bilinmesi gereken en önemli nokta, tedavinin ömür boyu süreceğidir. Tıpkı Hipertansiyon, şeker hastalığı gibi.
#11.07.2009 10:18 0 0 0