Malzemeler

6 su bardağı Şeker
3 bardak Su
1 yumurtanın akı
1 çay kaşığı Limon tuzu
1 adet Limon
1 kg Turunç

Yapılışı Büyükçe bir tencerede şekeri, suyu, limon suyunu karıştırın Tencereyi ateşe koyun Yumurta akını bir fincan su ile çırpın Tencereye ilave edin Tencerenin üzerine biriken köpüğü, delikli kepçe ile alın

Bu arada, turunç kabuklarını rende ile iyice alın Büyükçe bir tencerede bolca su ile beş dakika kaynatın Süzün Tekrar sıcak suyla ateşe koyup beş dakika daha kaynatın Tekrar süzün Yine sıcak su ile yumuşayıncaya kadar kaynatın Süzüp beş dakika soğuk suda bekletin

Turunçları kuşbaşı ve yuvarlak istediğiniz şekilde doğrayın Kıvamı gelmiş şuruba atın
Şurubun kıvamı şöyle anlaşılır Şuruptan bir kaşık alın, ılıtın Parmağınızla bir miktar alın İki parmağınızın arasındaki şurup, parmağınızı açıp kapatırken tel tel oluyorsa kıvama gelmiş demektir

Turunçlar şurubun içinde bir süre kaynatılıp kıvama gelince ateşten alınır Köpüğü temizlenir Ilıyınca kavanozlara doldurulur Kavanozlarda hiç boşluk bırakılmaz

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 4199
favori
like
share