Gül Tatlısı

Son güncelleme: 12.07.2009 14:56
  • noimage

    Gül Tatlısı

    Malzemeler:

    * 1 su bardağı süt
    * 3 yumurta
    * 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
    * yarım paket kabartma tozu
    * 1 yemek kaşığı sirke
    * 1 fiske tuz
    * Aldığı kadar un
    * açmak için nişasta
    * ayrıca üzerine dökmek için 250gr tereyağı

    Şerbeti:

    * 5 su bardağı şeker
    * 4 su bardağı su
    * birkaç damla limon

    İçine: iri dövülmüş ceviz



    Hazırlanması:

    1. Şerbeti hazırlayıp soğutun. Hamur malzemelerini yoğurup dinlendirin. Hamuru 30 bezeye ayırın. Her bir bezeyi nişastayla servis tabağı kadar açın. Üzerlerine bolca ceviz serpin.

    2. Açtığınız hamurun önce üst kısmını işaret parmağınızla ortaya kadar ittirerek toplayın.

    3. Alt tarafını da aynı şekilde toplayın. Daha sonra karşılıklı yan kenarları ortaya toplayarak bir artı şekli (papatya) elde edin.

    4. Ortaya çıkan papatya şeklinin kenarlarını üstüne kapatın. (dört kenarı üstüne kapatın, cevizler gözükmesin)

    5. İşlem bitince elinizi spatula gibi kullanarak tepsiye ters çevirerek dizin.

    6. Hepsi için aynı işlemi tekrarlayın. Bitince tepsinin üzerine eritilmiş 250gr tereyağını gezdirin. 190C'de üzeri kızarana kadar pişirin.

    7. Pişince sıcak tepsinin üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

    (önceden yaparsanız tepsi soğuk, şerbet ılık olsun.)
#12.07.2009 14:56 0 0 0