Muhallebili Kadayıf

Son güncelleme: 12.07.2009 14:57
  • noimage

    Malzemeler:

    * 300gr kadayıf
    * 6 yemek kaşığı toz şeker
    * 5 yemek kaşığı tereyağı
    * 1,5 su bardağı doğranmış ceviz



    Hazırlanması:

    1. Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.

    2. İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.




    Muhallebi Malzemeleri:

    * 1kg süt
    * 4 yemek kaşığı un
    * 2 yemek kaşığı mısır nişastası
    * 2 türk kahvesi fincanı toz şeker
    * 1 yumurta
    * 1 paket vanilya
    * 1 küçük paket (süt paketinde) krema



    Hazırlanması:

    1. Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.

    2. Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.
#12.07.2009 14:57 0 0 0