Havuçlu ve Soğanlı Pilav yapılışı - Havuçlu ve Soğanlı Pilav tarifi - Havuçlu ve Soğanlı Pilav malzemeleri

Malzemler:

2 su bardağı pirinç,
2 tane orta boy havuç,
1 tane soğan,
3-4 kaşık sıvı yağ,
2 kaşık tereyağ,
tuz,
1 tatlı kaşığı şeker,
3 su bardağı sıcak su,

Hazırlanışı:

Öncelikle pirinçleri 1 saat kadar tuzlu sıcak suda bekletin. Sonra bol soğuk su ıle yıkayıp süzün. Tereyağ ve sıvı yağ karışımına minik küpler halinde doranmış havuçları katıp kavurun. Havuçlardan sonra yine minik doğranmış soğanı katıp kavurmaya devam edin. soğanlarda renk deiştirince süzülmüş pirinçleri katıp tuzunu katıp kavurmaya devamö edin. kavrulmuş pirinçlere sıcak suyunu ve şekerini koyup tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirip 15-20 dakika demlendirin...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2399
favori
like
share