krema malzemeleri:

* 750ml süt
* 1 yumurta
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 3 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı şeker
* 1 paket vanilya



içine:

* dövülmüş ceviz, kuru üzüm, tarçın



ayrıca:

* 4 veya 5 adet sarı elma
* toz şeker
* 8 veya 10 adet pötibör bisküvi
* hindistan cevizi



Hazırlanması:

1. Elmaları soyun, ikiye kesip çekirdek yuvalarını çıkartın. Yayvan bir tencereye çekirdek boşlukları alta gelecek şekilde dizin. Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin. Yarılarına gelecek kadar su ekleyip dağılacak kadar yumuşamalarına izin vermeden pişirin.

2. Tereyağı hariç kalan krema malzemelerini devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişince yağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.

3. İç malzemeyi bir kasede karıştırın. Pişen elmaları sırayla alıp çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerine bir pötibör bisküvi kapatın. Bisküvi altta kalacak şekilde borcama dizin.

4. Hepsini dizince kremayı üzerlerini ve aralardaki boşlukları kapatacak şekilde dökün. Hindistan cevizi serperek buzdolabında soğumaya bırakın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 272
favori
like
share