Malzemeler:

* yarım kilodan biraz fazla brüksel lahanası (bulabildiğiniz en taze lahanaları seçin)
* 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 2-3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
* 2 yemek kaşığı doğranmış taze soğan
* 2-3 tutam tuz
* 1 su bardağı taze fındık
* 50gr tuzlu eski kaşar, rendelenmiş



Hazırlanması:

1. Fındıkları çok az dövüp tavada hafifçe kavurun. Lahanaları rendenin en büyük (tek bıçaklı) tarafında incecik rendeleyin. Servisten 5 dakika önce geniş bir kaba alıp zeytinyağı, limon suyu, soğan, tuz ve fındıklarla karıştırın. Tuzu fazla koymayın çünkü peynir tuz tadını arttıracak.

2. Rendelenmiş peyniri ekleyip bir iki kez karıştırın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 334
favori
like
share