Malzemeler:

Sosu için:

* 3 yemek kaşığı sirke
* 1 küçük diş sarımsak, dövülmüş
* yarım tatlı kaşığı toz şeker
* yarım tatlı kaşığı tuz
* sekizde bir tatlı kaşığı karabiber
* 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Salata için:

* 2 su bardağı su
* 3 yemek kaşığı sirke
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 orta boy kırmızı soğan, piyazlık doğranmış
* 2 küçük marul, minik minik doğranmış (ben 1 tane kullandım)
* 1 su bardağı maydanoz
* 1 kavanoz (240gr) konserve közlenmiş kırmızı biber, suyu süzülmüş ve uzunlamasına doğranmış
* 2 kavanoz (180gr) marine enginar veya 4 adet enginar, doğranmış
* 1 su bardağı zeytin
* 1 su bardağı biber turşusu
* 250gr kiraz domates, ikiye bölünmüş

Hazırlanması:

1. Sos malzemelerini bir kaseye alıp çırpın ve bir kenara kaldırın.

2. Taze enginar kullanıyorsanız bir tencereye su ve bir limonun suyunu koyun. Kaynayınca enginarları ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Pişince suyunu süzüp ılıtarak doğrayın.

3. Salata için su, sirke, şeker ve tuzu bir tavaya alıp kaynatın. Kaynayınca soğanları ilave edip 3 dakika pişirin. Piştikten sonra suyunu süzüp soğumaya bırakın.

4. Geniş bir salata tabağına sırayla marulu, maydanozu, kırmızı biberleri, enginarları, zeytini, turşuyu, domatesleri ve soğanları üzerine yayın.

5. Sosu tekrar çırpıp salatanın üzerine gezdirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 266
favori
like
share