portakallı kabak tarifi - portakallı kabak malzemeleri - portakallı kabak yapılışı




Malzemeler
4 adet kabak
1 adet havuç
1 adet soğan
1/2 demet dereotu
1 su bardağı portakal suyu
zeytinyağı
1 çay kaşığı şeker
tuz

Hazırlanışı
Havuçlar temizlenip, doğrandıktan sonra biraz yumuşayana kadar 10 dakika haşlanır.
Kabaklar temizlenip doğranır.
Soğan incecik doğranıp, zeytinyağında biraz kavrulur.
Kabak ve havuç soğanlara ilave edilip kavrulur.
Tuzu, şekeri konulup, portakal suyu eklenir.
Ağzı kapatılıp ağır ateşte pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerine doğranmış dereotu serpilerek servis edilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 400
favori
like
share