Siyah Beyaz

Son güncelleme: 12.07.2009 18:12
  • Yapımcı ve Yönetmen : Ahmet Boyacıoğlu

    Oyuncular : Nejat İşler, Şevval Sam, Tuncel Kurtiz, Erkan Can, Taner Birsel

    Çekimlerine Temmuz ayında Ankara'da başlanacak olan filmin, 2010'un ilk aylarında vizyona girmesi planlanıyor.





    Yapımcılığa soyunan Akman Holding, ilk film için motor dedi

    11.07.2009 | Tutku Ayvaz

    Ankaralı işadamı Ali Akman, beyaz perdenin büyüsüne kapılarak film yapımcısı oldu. Daha çok meyve suyu üretimiyle tanınan Akman Holding'in bünyesinde bir film ve prodüksiyon şirketi kuruldu. Şirket, ilk filmi "Siyah Beyaz"ın çekimlerine de başladı.
    Filmin yönetmenliğini, başkentli sinemaseverlerin yakından tanıdığı Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu yapıyor. Başrolleri ise Tuncel Kurtiz, Taner Birsel, Erkan Can, Nejat İşler, Şevval Sam ve Derya Alabora paylaşıyor. Filmin yine Boyacıoğlu tarafından kaleme alınan senaryosu, Ankara'da 25 yıldır faaliyet gösteren ünlü bar ve sanat galerisi Siyah Beyaz'ın müdavimlerinden esinlenerek yazıldı. Filmin gösterim tarihi, Mart 2010 olarak açıklandı. Ankaralı İşadamı Yapımcı Akman, film için başlangıç bütçelerinin 1.5 milyon TL olduğunu ancak gerçek maliyetin iş bitiminde belli olacağını söylüyor.

    Gişe kaygısından uzak
    Akman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman, tamamen sanata destek vermek amacıyla yapımcılığa soyunduğunu belirtiyor.
    Türk ve dünya müziği ile sinemasını ilgiyle takip ettiğini söyleyen Akman, son 5 yıldır da sinemayı destekleyecek çalışmalar yapma düşüncesi içine girdiğini kaydediyor. Holding olarak sanat faaliyetlerini desteklemek üzere ilk olarak 2007'de "Akman Sanat"ı kurduklarını hatırlatan Akman, Akman Film Prodüksiyon AŞ için ise ilk etapta 5 milyon TL'lik bir bütçe ayırdıklarını vurguluyor. Akman, beklentilerinin çok film yapmak değil kaliteli ürünlerle Türk sinemasının yükselişine katkıda bulunmak olduğunun altını çiziyor.
    Akman, özellikle film prodüksiyonu işine girme nedenlerini ise, filmin yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu ile olan yakın dostluğunun yanı sıra, Türk film endüstrisinde gişe kaygısı fazla olmadan değerli sanatçılarla dünya klasmanında filmler üretebileceklerine olan inançları olduğunu vurguluyor.

    Uzun metraj ve belgesel
    Akman, şu an sadece uzun metraj film ve belgesel çekmek istediklerini belirtirken, şirket ürünlerinin reklam ihtiyacının bu çalışmalar kapsamında karşılanıp karşılanmayacağına ilişkin sorumuza ise, "Hayır, tamamen sanatı desteklemek amacıyla yola çıktık" diye yanıt veriyor. İlk filmleri "Siyah Beyaz"a uluslararası festivallerde ödül kazandırmayı arzuladıklarını kaydeden Akman, "Film çekimleri temmuz sonunda tamamlanacak. Film Türkiye'de 2010 Martı'nda gösterime girecek" diyor.
    Görüntü yönetmenliğini Özgür Eken, yürütücü yapımcılığını ise Özkan Yılmaz üstlendiği filmin yapımcılığını Akman Film ile Gezici Film yapıyor.
    Çekimleri süren filmin konusuna ilişkin karakterler üzerinden verilen bilgi ise şöyle:
    "Fırtınalı bir hayat yaşamış ama 70 yaşına gelmesine karşın hala durulmamış, ideallerine bağlı bir ressam; kalp krizi geçirdikten sonra işini bırakan, sümüklü böcek besleyip sakin bir yaşam sürmeye çalışan bir avukat; mesleğini yapmaktan sıkılmış, üstüne bir de karısı tarafından terk edilmiş bir doktor; hayata karşı tek başına direnen, yalnızlığı bir yaşam tarzı haline getirmiş bir iş kadını... Siyah Beyaz da onların sığınabilecekleri son liman. Barın sahibiyse kimseye taviz vermeyen, sinirli, alıngan ama dünya tatlısı bir insan olan Faruk..." Yönetmen Boyacıoğlu'nun ifadesiyle film "yaşlanmak, dostluk ve duyarlılık" üzerine...
#12.07.2009 18:12 0 0 0