Malzeme :

* 10 pötibör bisküvi
* 1 kase kara dut
* 3 çorba k. tozşeker
* 1 su b. portakal suyu
* 1 kutu labne peyniri
* 1 su b. ceviz
* 1 su b. krema
* 1 çay b. pudra şekeri

Süslemek için:

* Dut
* ceviz
* kayısı


Hazırlanışı :

Tavaya toz şekeri alın ve karamel kıvamına getirin.Karamel kıvamına gelince üzerine 1 su bardağı portakal suyunu ilave edin.Akıcı bir kıvam elde edin.Daha sonra üzerine 1 kasenin yarından fazlasını tavaya ilave edin.Karıştırma kabına 1 su bardağı kremayı alın.Üzerine 1 çay bardağı pudra şekeri ilave edip mikserle çırpın.Üzerine 1 kutu labne peyniri ekleyin ve tekrar çırpın.

10 adet pötibör bisküviyi ve 1 su bardağı cevizi parçalayıcıdan geçirin.Kuplara ilk önce kremalı karışımdan boşaltın.Üzerine toz haline bisküvi ve cevizi üzerine karadutları alın.Kalan kremalı karışımı boşaltın.Üzerine kalan karadutları ile süsleyip soğuk olarak servis edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 309
favori
like
share