Patates en sevdiğim sebzelerdendir, o yüzden her halini severek yerim patatesin, kumpir de bunların başında gelir. Özel fırınlarda közlenmiş patatese tereyağ ve kaşar ilave edilerek yapılan kumpiri evde kendi fırınımda yapıyorum bir süredir. Hem kendim hem de ikram ettiğim tüm arkadaşlarım çok beğendiği için mutlaka tavsiye ediyorum yapmanızı.

Bir kaç patatesi soyup basınçlı tencerede haşlıyorum. Suyunu süzdükten sonra süt, tereyağ ve tuz ilave edip püre haline gelene kadar eziyorum. Patates yapışmasın diye hafifçe ıslattığım ısıya dayanıklı cam bir kaba hazırladığım püreyi yayıyorum. Üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri serptikten sonra dilimlenmiş sosis ve bezelyeli, havuçlu garnitür, ayrıca konserve mısır koyuyorum. Üzerine tekrar kaşar peyniri serptikten sonra fırına veriyorum. Kaşarlar eriyip sosisler piştikten sonra fırından alıp dilimlenmiş kornişon turşu siyah zeytin, ve arzuya göre ketçap, mayonez ekledikten sonra servis ediyorum. Soğutmadan sıcak sıcak yenmesini tavsiye ediyorum.

Afiyet olsun...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1707
favori
like
share