Kazayaklı Börek tarifi - Kazayaklı Böregin hazırlanışı - hamur işi tarifler



İçindekiler

* 1/2 demet kazayağı
* 2 adet yufka
* 150 gram beyaz peynir
* 2 adet yumurta

Hazırlanışı

1. Kazayakları yıkanıp ince ice doğranır.
2. Kazayakları peynir ve yumurtaların beyazı ile karıştırılır.
3. Yufkalar tam ortadan ikiye bölünür.
4. Düz kısmına harçtan konulup rulo yapılır.
5. Rulo 2 cm’lik parçalar halinde dilimlenip tepsiye dizilir.
6. Üzerlerine su ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülür.
7. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 377
favori
like
share