2 yumurta
1 çay bardagi toz seker
1 paket vanilya
Yarim çay kasigi tuz
1 yemek kasigi su
1 limon kabugu rendesi
2 çay bardagi un
Dolgu:
200 g çilek,
1 paket tart jölesi,
2 yemek kasigi toz seker,
2,5 çay bardagi su 1 paket krem santi,
1,5 çay bardagi soguk süt,
2 yemek kasigi pudra sekeri
Yapılışı
Yumurta ve sekeri çirpin
Sekerli vanilin, tuz, su, limon kabugu rendesi ve unu ilave edip 1-2
dakika daha çirpin
Bu hamurdan yagli kagit serilmis firin tepsisine belirli araliklarla
birer yemek kasigi koyun
Bu hamurlara çiçek sekilleri verebilmek için kasik yardimi ile
ortalarindan dis kenarlarina dogru belirli araliklarla yayin
Önceden isitilmis 200 dereceli firinda 10-15 dakika pisirin
Dolgu: Soguttugunuz çiçeklerin yarisinin üzerlerine çilekleri dizin
Tart jölesini toz seker ve su ile ambalajdaki tarifine göre hazirlayin ve
çileklerin üzerine sürün
Krem santiyi 1,5 çay bardagi süt ile 2-3 dakika çirpin
Krema torbasi ile çileklerin üzerine sikin ve kalan çiçekleri bunlarin
üzerine kapatin
Üzerlerine pudra sekeri serperek servis yapin