John Singleton - John Singleton Kimdir - John Singleton Biyografisi

John Daniel Singleton (6 Ocak 1968) Akademi Ödülü adaylığı bulunan film yönetmeni,senarist ve yapımcı. 1991 yılında 24 yaşındayken En İyi Yönetmen Akademi Ödülü'ne en genç aday gösterilmiş kişi olmuştur.
Ganali aktris Akosua Busia ile 1996 yılında evlenmiş, 1997 yılında boşanmışlardır. 1 çocukları vardır.



Filmografi
Yönetmen

* Boyz N the Hood (1991) (Oscar adaylığı)
* Poetic Justice (1993)
* Higher Learning (1994)
* Rosewood (1997)
* Shaft (2000)
* Baby Boy (2001)
* 2 Fast 2 Furious (2003)
* Four Brothers (2005)

Yapımcı

* Higher Learning (1994)
* Shaft (2000)
* Baby Boy (2001)
* Hustle & Flow (2005)
* Black Snake Moan (2007)
* Illegal Tender (2007)

Senarist

* Boyz N the Hood (1991) (Oscar adaylığı)
* Higher Learning (1994)
* Shaft (2000)
* Baby Boy (2001)

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 256
favori
like
share