Fajitas

Son güncelleme: 24.04.2010 15:34
  • noimage

    Meksika mutfağının en güzel yemeklerinden biri olan fajitas sofralarınıza konuk oluyor. Yanında avokado sosla sunabileceğiniz bu lezzeti çok seveceksiniz.
    Malzemeler,
    250 gram yağsız dana eti
    1 adet orta boy soğan
    2 adet çarliston biber
    1 adet tatlı kırmızı biber
    1 kâse süzme yoğurt
    1 adet avokado
    2 yemek kaşığı zeytin yağ
    1 bardak süt
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı kekik
    Yarım çay kaşığı kimyon
    1 tatlı kaşığı tuz
    Lavaş ekmeği
    Hazırlanışı,
    Kâsede süt ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın.
    Dana etini şerit halinde doğrayıp sütlü karışıma ekleyin.
    Etin yumuşaması ve terbiyelenmesi için 30 dakika bekletin.
    Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
    Tavaya 1 yemek kaşığı zeytin yağ ekleyip kızdırın.
    Doğranmış soğanları ekleyip soteleyin.
    Eti sütlü karışımdan çıkarıp süzün.
    Soğanlar diriliğini kaybetmeden eti tavaya ekleyin.
    İki dakika karıştırarak kavurun.
    Biberleri halka halka doğrayıp tavaya ilava edin.
    Yüksek ateşte etin biraz suyu kalana kadar pişirin.
    Et pişerken avokado sosunu hazırlamak için kâseye süzme yoğurdu alın.
    Avokadonun içini kaşıkla oyup ezin ve yoğurda ekleyin.
    Et pişmek üzereyken baharatlarını ekleyin.
    Fajitası servis tabağına alıp yanında avokado sos ve yeşillik ekleyin.
    Lavaş ekmeğinin arasına sararak servis yapın.
    Afiyet olsun
    Not,
    Etin suyu azalırsa 1 çay bardağı ılık su ekleyebilirsiniz.
#13.07.2009 18:19 0 0 0
  • ellerine sağlık renk için biraz sarı biber konulursa daha keyifli olur birde herkezin evinde olmayabilir fakat eti antrikot olup ilk önce ızgarada suyu kaçmadan pişirilip sonra tavaya atılırsa ızgaranın tütsüsüyle daha güzel olur birde avakado sosunun içine yarım sarmısak ve bir miktar zeytin yağı koyun olmazsa olmazı zaten fajitas baharatı o da büyük markertlerden alabilirsiniz tabiki tortellini ekmeği ile saygılar
#06.10.2009 21:16 0 0 0
  • Fajita Nedir? - Fajita Nerden gelir - Fajita Mexikan yemekleri - Fajita - Fajitas - Fahitas okunur - Tex-Mex mutfağına ait - ızgara - avokado tavuk - domuz karides

    Fajita ya da Fajitas (Fahitas okunur), Tex-Mex mutfağına ait ızgara et ve buğday ya da mısır unuyla yapılmış tortilla ile ikram edilen bir çeşit yemektir. Orijinali dana eti ile yapılmasına karşın günümüzde tavuk, domuz ve karides ile yapılan çeşitlerini bulmak olasıdır. Lokantalarda, et, soğan ve değişik tipteki dolmalık birberlerle birlikte pişirilmektedir. Yanında ise sos olarak avokado sosu, salsa sosu ve kremalı sos gibi soslar ile sunulmaktadır.

    Vikipedi, özgür ansiklopedi

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage

    Herhangi bir yorum:

    Fajita (Fajitas) , Meksika kökenli bir yemek. İlk yediğimde dünyadaki en güzel et yemeği olduğunu düşünmüştüm. Daha sonra bu süper yemeği neden evde yapmıyorum diye düşündüm ( demek ki gerçekten bu yemeği seviyorum yoksa bu kadar üstünde düşünmem :) ve hemen uygulamaya geçtim. Tabi tarifi daha önceki restoran deneyimlerime dayanarak çıkardım. Yapımı hiçte zor değil, ana kuralı eti, biberi ve soğanı sotelemek.
    Asıl can alıcı noktası tahta tabak üzerinde döküm tava ile servis yapılması ama tavanız yoksa da üzülmeyin tortilla ekmeği ya da lavaş üzerinde servis yapabilirsiniz. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Sevgiler

    Malzemeler:

    500 gr. dana biftek
    2 adet renkli dolmalık biber (sarı, yeşil)
    1 iki adet etli kırmızıbiber
    2 adet orta boy soğan
    maydanoz
    taze soğan
    sıvıyağ
    3 diş sarımsak (ya da sarımsak tozu)
    kırmızı pul biber
    kekik

    tortilla ya da lavaş ekmeği

    Yapılışı:
    Kasapta incelttirdiğimiz biftekleri julyen (1′ er parmak kalınlığında şeritler halinde) doğrayın. Sarımsakları soyun ve ince ince kıyın (rendeleyebilirisiniz de). Doğradığınız etleri geniş bir kaba alın, kıydığınız sarımsağı, tüm baharatları ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyerek 10-15 dakika dinlendirin. Biberlerin çekirdeklerini çıkartın ve kuru soğanlarla birlikte doğrayın.Geniş bir tavaya (wok tava iyi olur) yarım çay bardağı sıvı yağ koyun, biberleri ve soğanları soteleyin. Sebzeler tam pişmeden hafif diriyken içine etleri atılın ve iyice pişene kadar tahta kaşık yardımı ile kavurun.Taze soğan ve maydanoz ince ince kıyın, fajitas servis tabaklarına tabalara bölüştürüldükten sonra üzerine serpin.

    Tortillaları ısıtın, yanında isteğe göre salsa sosu ve süzme yoğurtla çok sıcak olarak servis yapın.
#24.04.2010 15:34 0 0 0