Nandu (Rhea americana), Rheidae familyasından anavatanı Güney Amerika olan uçamayan bir kuş türü
Darwin nandu'su ile beraber Nandu ailesini (Rheidae) oluşturur Bu kuş ile arasındaki fark, bariz olarak daha büyük olmasıdır Daha çok rastlandığından daha fazla tanınırlar

Özellikleri

Boyları 1,25 m ile 1,40 m arasında değişir (sırt yüksekliği yaklaşık 1 m) Ağırlığı 20 ile 25 kg olan nandular, kıtanın en büyük kuşlarıdır Tabii bu tabir türün erkekleri için geçerlidir Zira devekuşundaki gibi erkek nandular dişilerden ortalama olarak daha iridir
Nandu, gevşek ama çok bol gözüken tüylere sahiptir Uçamayan kuşlar içinde en büyük kanatlara sahip olanıdır Bacakları uzun ve kuvvetli, ayakları 3 parmaklıdır Koşarken 60 km/sa hıza ulaşabilir Nandu ayrıca çok iyi bir yüzücüdür
Tüylü kıyafeti gri ya da kahverengi olup genelde erkek daha koyu renkli ve daha iridir Türün bireyleri, boyun altındaki siyah tüy farklılıklarından ayırt edilirler

Dağılım ve yaşam alanları


Nandu (Rhea americana)


Nandular Güney Amerika Pampalarında Arjantin ve Uruguay'dan Brezilya'nın kuzeydoğusuna kadar yayılmışlardır Bu kuşlar geniş savanlarda yaşar, ormanlarda görünmez Darwin nandusundan farklı olarak bu iri nandular, düz alanları severler ve yükseklerden kaçınırlar İri nandu soğuk bölgelerden de kaçınır ve 40° güney enleminin aşağısında bulunmaz
Nandular son zamanlarda artık Avrupa'da da görülmektedir Almanya'ya 2000 yılı sonbaharında getirilen 3 çift kuş, avlanmasının yasak olması sayesinde Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde bugün 80 hayvanlık bir koloni oluşturmuştur

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 357
favori
like
share