İzmir - Güzelbahçe - Cengiz Topel Lisesi

Son güncelleme: 14.07.2009 00:33
  • İzmir - Güzelbahçe - Cengiz Topel Lisesi

    TARİHÇE:
    1995 - 1996 Öğretim yılında, İlçemiz Ali Bayırlar İlköğretim Okulu bahçesindeki eski Cengiz Topel İlkokulu binasında eğitim-öğretime başlamıştır. O gün "GÜZELBAHÇE LİSESİ" adı ile açılan okul; az sayıda öğrenci ile 1999-2000 öğretim yılına kadar geçici binada kalmıştır

    1999-2000 Öğretim yılı başında kendi binasına taşınarak; öğrenci sayısını artırmak amacı ile çok programlı liseye dönüştürülmüştür ve adı CENGİZ TOPEL ÇOK PROGRAMLI LİSESİ olarak değiştirilmiştir.2005/2006 öğretim yılından itibaren isim değişikliğine uğrayan Okulumuzun adı "CENGİZ TOPEL LİSESİ" olmuştur. Bugün; Genel Lise olarak eğitim öğretimini sürdürmektedir.
    Okulumuzda 40 öğretmen görev yapmaktadır. Branş itibarı ile eksik öğretmen bulunmamakta, bunun sonucunda da eğitim ve öğretim faaliyetlerimiz eksiksiz bir biçimde devam etmektedir.


    DONANIM

    LABORATUVAR VE UYGULAMA SINIFLARI

    Okulumuzda 3 adet fen bilimleri laboratuarı,1 adet Coğrafya uygulama sınıfı 1 Adet Tarih dersi uygulama sınıfı mevcuttur. Fen bilimleri laboratuarları ve uygulama sınıflarında TV, CD oynatıcı ve bilgisayar destekli derslerde kullanılmak üzere bilgisayarlarla donatılmıştır.
    Okulumuzda her derste kullanılmak üzere bilgisayar destekli ders CD'leri bulunmaktadır. Bu CD'ler uygun zaman aralıklarında laboratuar ve uygulama sınıflarında kullanma imkânı vardır. Ayrıca öğrencilerin bireysel kullanımları için okul kütüphanesinde aynı ders programları öğrencilerin kullanımına açıktır.

    Çok amaçlı salonda da DVD ve VHS cihazı ile TV mevcuttur.


    BİLGİSAYAR VE İNTERNET:

    Okulumuz bilgisayar laboratuvarı ADSL hattı ile 1024 kbbs hızında internet bağlantısı vardır. Ayrıca öğrencilerin internet kullanımı için internet odası hazırlanmıştır. .Okulumuzdaki her sınıfa bilgisayar konulması projesinin son aşamasına gelmiş bulunmaktadır.Öğrencilerimiz günün her saatinde internet erişimine ulaşabilmektedirler

    OLANAKLAR:

    Çok amaçlı salonda da DVD ve VHS cihazı ile TV mevcuttur.Öğrencilerimiz sene içindeki başarı durumlarını notmatik aracılığı ile öğrenebilmektedirler

    BÖLÜMLERİMİZ:

    Okulumuzun eğitim süresi 4 yıldır.Öğrencilerimiz ilk sene ortak genel kültür derslerini almaktadırlar.Birinci sene sonunda Öğrencilerimiz Üniversite sınavında istedikleri bölümler doğrultusunda alan seçimi yapmaktadırlar.okulumuzda FEN BİLİMLERİ-SOSYAL BİLİMLER ve TM olmak üzere üç bölüm açılmaktadır.

    ÖĞRETİM KADROSU:

    Öğretim kadromuz branşlarında deneyimli 40 öğretmenden oluşmaktadır.okulumuzda eksik branş öğretmeni yoktur.Bunun sonucu olarak ta eğitim-öğretim faaliyetlerimizin eksiksiz biçimde devam etmektedir.

    REHBERLİK SERVİSİ:

    Okulumuzda rehberlik hizmetleri konularında deneyimli öğretmenlerimiz tarafından yürütülmektedir.

    SPORTİF FAALİYETLER:

    Okul bahçesinde mini futbol sahası,basketbol sahası ve voleybol sahası bulunmaktadır.Ayrıca barfiks alanı ve kum havuzunda öğrencilerimiz uygulamalı beden eğitimi derslerini sürdürmektedirler.Sene içinde sınıflar arasında sene boyunca süren futbol turnuvası düzenlenmektedir.

    SOSYAL FAALİYETLER:

    Öğrencilerimizin istekleri doğrultusunda kurulan öğrenci kulüpleri yıl içinde birçok faaliyette bulunmaktadır. 2006/2007 Eğitim öğretim yılı için gitar,saz,folklor kursları düzenlenecektir.

    KANTİN HİZMETLERİ:

    Okul öğrencilerinin faydalanması için kantin hizmeti verilmektedir.Okulumuz tarafından da sıklıkla denetlenen kantinimizde öğrencilerimizin yiyecek ve içecek ihtiyaçları temin edilebilir.

    KÜTÜPHANE HİZMETLERİ:

    Okulumuzda tam donanımlı ve kaynak bakımdan zengin bir kütüphane mevcuttur. Buradan imza karşılığı kitap alabilirsiniz. Okul kütüphanesi okulun açık olduğu saatlerde kesintisiz hizmet vermektedir.Ayrıca kütüphanemizde öğrencilerin ders ile ilgili görsel metaryalleri inceleyebileceği bilgisayar ve dvd gibi araçlarda öğrencilerimizin hizmtindedir.

    ULAŞIM:

    Öğrencilerin okula ulaşması için çeşitli imkânlar mevcuttur.8 ve 82 hat numaralı otobüsler okulumuz yakınına kadar gelmektedir. Ayrıca özel servis imkânı da vardır.
#14.07.2009 00:33 0 0 0