MALZEMELER
1/2 kg ince kusbasi dogranmis dana eti
1 cay bardagi sivi yag
2-3 adet domates
Yarim corba kasigi dometes salcasi
3 dis sarimsak
1 orta boy sogan
1 cay kasigi kekik
1 cay kasigi karabiber
Yarim cay kasigi kirmizi biber

YAPILISI

Soganlari yemeklik sekilde dograyin, sarimsaklaridada ince sekilde
dograyin ya da presten gecirip yag koyulmus tencereye ilave edip
hafif pembelesinceye kadar karistirin. Daha sonra kusbasi dogranmis
etleride üzerine döküp karistirin....Etlerimiz hafif kavrulduktan
sonra dometes ile salcayi ilave edip en son olarak baharatlarida
ilave edip karistirin...Cok kisik ateste pisirmeye devam edin
etler suyunu biraktiginda tuzunuda ilave edip suyunu cekene
kadar pisirmeye devam edin...Yarim saat pisirme süresinden
sonra tas kebabi servise hazir hale geldi..Arzuya göre pilavi
kaseye koyup servis tabagina ters cevirmek süretiyle yaninada
tas kebabi ilave edilerek servis edilebilir...


Püf noktasi.. Bu tarz et yemeklerinden önce kusbasi yada
biftek gibi kirmizi etleri bir derin kaba koyup üzerine bir parmak
gecicek sekilde süt onun üzerine de bir bardakda maden suyu
(mineralwasser) ilave edip 2 saat kadar dinlenmeye birakin...
Bu karimsim etleri yumusatarak icinde kalmis kani disari alir
yemekleriniz ve izgaralariniz daha lezzetli olur..

deneyenlere afiyet olsun

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1179
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 15:27
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 04.03.2006 21:56
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 26.02.2006 08:04
ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
masarac Tarih: 28.12.2005 02:00
Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun :3:
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 14:19
Ellerine saglıkteşekkürler afiyet olsun :cubuk:
aakay Tarih: 07.12.2005 11:55
harikasın dostum
merkon Tarih: 06.12.2005 17:34
ellerine sağlık,tarif için teşekkürler
casper Tarih: 28.11.2005 22:49
ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 24.11.2005 15:47
tarifleriniz için teşekkürler kardeş