Adana – Ceyhan - Mustafabeyli Çok Programlı Lisesi

Son güncelleme: 14.07.2009 18:31
  • Ceyhan Mustafabeyli Çok Programlı Lisesi Tarihi - Ceyhan Mustafabeyli Çok Programlı Lisesi Tanıtımı

    noimage

    OKULUMUZUN TARİHÇESİ
    Mustafabeyli Çok Programlı Lisesi 1991-1992 Eğitim-Öğretim Yılında eğitime açılması planlanmış, ancak yeterli bina olmadığından açılamamıştır. Daha sonra Mustafabeyli Kasabası Belediyesinin bina tahsis etmesi üzerine 1992-1993 Eğitim-Öğretim yılında Genel Lise olarak faaliyete geçmiştir. 1999-2000 Eğitim-Öğretim yılında yeni yapılan binamızda Mustafabeyli Çok Programlı Lisesi Muhasebe Bölümü olarak bütün şartlar sağlanmış ve Eğitim-Öğretime başlamıştır. Okulumuz Ceyhan ilçesine yaklaşık 25 km uzaklıkta olup, ilçemizin doğusuna düşüp E-5 karayolu kenarında, yerleşim yeri olarak güzel, sade bir yapıya sahiptir. 2001 yılında Bakanlığımız, Çok Programlı lisemizin Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlanmasını uygun görmüştür. Günümüzün değişen ve gelişen teknoloji ihtiyaçlarına karşılık, yeni bölüm olarak 2001-2002 Eğitim-Öğretim yılında Elektrik Bölümü, 2003-2004 Eğitim-Öğretim yılında Elektronik Bölümü, 2004-2005 Eğitim-Öğretim yılında ise Bilişim Teknolojileri Bölümleri açılmıştır.

    VİZYONUMUZ
    Türk Milli Eğitiminin temel amaç ve ilkeleri doğrultusunda mesleki ve genel eğitimi kurumsallaştıran, çağdaş insan anlayışı ile bütün yenilikleri topluma aktaran ve bu şekilde toplumsal mutluluğu ve kalkınmayı hedefleyen, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, üretken, araştırmacı, kendisi ile barışık, sorumluluk sahibi bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak.

    MİSYONUMUZ
    Türk Milli Eğitiminin amaçlarına uygun olarak, toplumsal mutluluğun ve kalkınmanın anahtarı konumunda olan nitelikli insan gücü yetiştirilmesinde; Türk Milletinin çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı olmasına; aklın ve bilimin ışığında, vermiş olduğumuz hizmet alanında ülkemizin kalkınması ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri alması için öğrencilerimizi topluma yararlı bir birey olarak, en iyi şekilde, teknik eleman yetiştirmede katkıda bulunmak.


#14.07.2009 18:31 0 0 0