Fatih Terim hiçde iyi konuşmadı

Son güncelleme: 21.08.2005 13:37
  • Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Dünya Kupası Grup Elemeleri'nde kalan üç maçı final havasında oynayacaklarını belirtti, "Play -Off'a kalıp, buradan finallere gitmek en büyük hedefimiz" dedi.

    Bulgaristan maçı öncesinde Polat Otel'deki basın toplantısına "Yeni teknik adam olmuş gibi heyecanlıyım" diyerek başlayan tecrübeli hoca, "Gruptan bir takım çıkmış. En iyi ikinci olma ihtimalimiz de yok. Geriye tek hedef kalıyor; Play-Off oynamak için yakalanması gereken ikincilik. Bunu da başaracak gücümüz var" ifadesini kullandı.

    "Engel yok"

    Play - Off yolunda birçok engelin olduğunu vurgulayan Terim, "Zorluk derecesi yüksek maçlar oynayacağız. Öncelikle Danimarka'yı burada yenmek zorundayız. Son üç maçın ikisinin deplasmanda ve güçlü takımlarla olması işimizin kolay olmadığının en büyük göstergesidir" diye konuştu.

    Terim, Danimarka maçında taraftarlara büyük görev düştüğünü de hatırlatarak, "Taraftarlar artık bizim 12. oyuncumuz gibi değil, resmen içimizden birileridir" dedi. Yunanistan maçındaki olayların bardağı doldurduğuna dikkat çeken Terim, "Danimarka maçında sahaya bir pet şişe atılır veya milli marşlarını ıslıklama olursa, Play-Off maçını dışarda oynarız" hatırlatmasını yaptı.

    "Kale Rüştü'nün"

    Fenerbahçe'de yedek kalmasına karşın Rüştü'yü Danimarka karşısında ilk on birde oynatacağını vurgulayan Terim; Hakan Şükür ve Fatih Tekke konusunda yöneltilen soruları ise, "Fatih yetenekli bir oyuncu. Hakan Şükür de milli takıma lazım. İkisi bir arada oynarlar, tek tek oynarlar ve görev verilmediğinde otururlar. Burası milli takım. Kimse bu görevden kaçmaz. Bugün üç gol atan Halil var. Serhat'ı da bazen sağ tarafta santrfor olarak düşünebiliriz. Hakan ile Fatih çok iyi anlaşıyorlar. Bülent Korkmaz'ın da Türk futboluna çok emeği geçti. Galatasaray'a önemli hizmetler yapmış bir arkadaşımız ve onu onore etmek için 5-10 dakika oynatacağım" diye yanıtladı.

    Sakat çok

    Terim, sezon başı hazırlıkları nedeniyle kadroya çağrılan oyuncular arasında sakatlık sayısının çokluğunun kendileri için sürpriz olduğunu söyledi. Terim, "Sayı bir hayli yüksek. Necati, Yıldıray, İbrahim Akın, Tuncay ve Ömer tamamıyla oynamayacak durumdalar. Bu oyuncular için Danimarka maçı bile zor gözüküyor. Tümer ve Ergün'ün fiziksel eksiklikleri var. Sağ ayak bileğine darbe alan Emre, dizinin arkasında sorunu olan Tolga, kasığında hafif zorlama bulunan Serhat'ın sakatlıkları çok önemli gözükmüyor" dedi.
#16.08.2005 11:43 0 0 0
  • Burada Fatih hocanın yapabileceği bir şey yok olan olmuş zaten Ersun hoca döneminde çok büyük bir fırsatı inanılmaz bir şekilde harcadık bu dünya kupasına katılmamız lazımdı ama ginede bir umut var, artık bundan sonra yapılması gereken geleceği düşünmek olmalı.
#16.08.2005 11:52 0 0 0
  • Aslında Fatih hoca çok zor bir dönemde milli takım başına geldi onu ginede alkışlamak lazım inşallah ikinci olupta playoff'a kalırız..
#16.08.2005 13:01 0 0 0
  • Adam Sitem etmekte haklı bence.Dünya kupası zamanından ülkenin başına gelmesi gerekirken şimdi getiriliyor.ne yapsa azdır.Kendisini kutluyorum

    haber için teşekkürler arkadaşım
#21.08.2005 13:26 0 0 0
ED1 ED1 foto
  • Arkadaslar ya biz en kotu ihtimalle play off oyniyacagiz zaten.
    1. ve 2. sira direkt katiliyor, 3. ve 4. sira play offa kaliyor.
#21.08.2005 13:37 0 0 0