Trabzon - Merkez - İmam Hatip Lisesi Ve Anadolu İmam Hatip Lisesi

Son güncelleme: 14.07.2009 21:39
  • İmam Hatip Lisesi Ve Anadolu İmam Hatip Lisesi - Trabzonda Bulunan Liseler
    İMAM HATİP LİSESİ VE ANADOLU İ.H.LİSESİ (Trabzon, Merkez)

    İmam Hatip Lisesi Ve Anadolu İ.h.lisesi Trabzon Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur. Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; İmam Hatip Lisesi Ve Anadolu İ.h.lisesi öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, İmam Hatip Lisesi Ve Anadolu İ.h.lisesi resimleri (fotoğrafları), öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, İmam Hatip Lisesi Ve Anadolu İ.h.lisesi SBS taban puanları, İmam Hatip Lisesi Ve Anadolu İ.h.lisesi öğrencilerinin ÖSS sınav başarıları, futbol, basketbol, voleybol v.s. spor dallarındaki başarıları, İmam Hatip Lisesi Ve Anadolu İ.h.lisesi öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

    TARİHÇESİ

    1953 yılında öğretime açılan Trabzon İmam Hatip Lisesi Türkiye'nin ilk açılan İmam-Hatip Okullarındandır. Okulumuzun ilk binası Halk Eğitim Merkezi olarak hizmet vermekte iken, 1999-2000 yılı itibariyle Trabzonspor Müzesi olarak hizmet vermektedir. Bu bina iki katlı olup eski eser görünümündedir. Burada eğitim ve öğretim 17 yıl sürmüştür.

    Halen eğitim ve öğretimi sürdürdüğümüz binamız 1969-1970 öğretim yılında faaliyete geçmiş olup 4 kattır. Toplam 13.963 m21ik bir alan üzerine kurulmuş olan okulumuzda 25 adet sınıf vardır. 75 m2 lik bir kütüphanemiz olup, kitap yönünden çok zengindir. 4 adet idareci odası, 1 adet kantin, 1 adet öğretmen odası, 40 kişilik 26 bilgisayar kapasiteli bilgisayar odası, 1 adet rehberlik servisi, 1 resim-müzik odası, 1 adet harita odası, 2 adet laboratuar , 1 adet medya odası, 1 adet muhasebe odası, 1 adet spor odası, 1 adet sağlık odası ve mescit bulunmaktadır.

    Eğitim binasının yanında bulunan pansiyonumuz 1969 yılında hizmete açılmıştır. Azami öğrenci kapasitesi 300 olmasına karşılık 2005-2006 öğretim yılında 350 öğrenciye hizmet vermektedir. 3 kat olan pansiyon binamızda 30 adet yatakhane bir mutfak, zemin katta ise hayırsever iş adamı Ahmet Sarı tarafından yapılıp Mayıs 2005 tarihi itibariyle hizmete açılan 250 m2 genişlikte modern bir mescidimiz ve 3. katta öğrencilerin dinlenmeleri için kantin bulunmaktadır.

    Okulumuza 1988-1989 öğretim yılında kız öğrenci alınmış ve halen 2006-2007 eğitim-öğretim yılı itibariyle 191 kız öğrenci öğrenim görmektedir. Okulumuz normal İmam Hatip Lisesinde 63 kız 297 erkek öğrenci olmak üzere360 , Anadolu İmam Hatip Lisemizde 128 kız 123 erkek öğrenci olmak üzere toplam 251 öğrenci; genel toplamda ise 611 devam eden öğrenci eğitim-öğretim görmektedir. Okulumuz ek binası 1989 yılında eğitim-öğretime açılmış, 600 m2 lik bir alan üzerine kurulmuştur. Öğrenci mevcudunun azalması nedeni ile 2001-2002 öğretim yılından itibaren hizmet dışı kalmış ve geçici olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüzün oluru ile 2001-2002 eğitim-öğretim yılında Namık Kemal İlköğretim okuluna, 2002-2003 eğitim-öğretim yılında da Sağlık Meslek Lisesine devredilmiştir.

    TRABZON İMAM HATİP VE ANADOLU LİSESİ

    1953 yılında eğitim-öğretime başlayan ve yarım asrı aşan bir geçmişe sahip Trabzon İmam Hatip Lisesi, Bahçecik Mahallesi Refik Cesur Caddesi İmam Hatip Sokaktadır. ( İlimiz ve Türkiye'nin sayılı büyük camilerinden Mehmet Akif Ersoy Camiinin yanında).

    Milli Eğitim Bakanlığınca açılan ve orta öğretim sistemi içinde hem mesleğe hem de yüksek öğrenime hazırlayıcı program uygulayan İmam Hatip Liselerin amaçları; imamlık, hatiplik ve kuran kursu öğreticiliği gibi dini hizmetlerin yerine getirilmesi ile görevli elmanlar yetiştirmek ve öğrencileri yüksek öğrenime yani üniversiteye hazırlamaktadır.

    Okulumuzda hem normal imam hatip Lisesi hem de Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak karma eğitim yapılmaktadır. Normal İmam Hatip Lisesine ilköğretimi bitiren bütün öğrenciler kayıt yaptırabilmektedir. Anadolu İmam Hatip Lisesine ise öğrencilerin OKS sınavına girme ve istenilen düzeyde puan almış olmaları gerekmektedir. Sınava girip istenilen puanı alamamış veya daha önce tercih yaparak herhangi bir okula yerleşmiş öğrenciler ikinci kayıt hakkı olan ek yerleştirme suretiyle de Anadolu İmam Hatip Lisesine kayıt yaptırabilirler. Anadolu İmam Hatip Lisesi kontenjanlı olup öğrenci kontenjanı 4 şube için 120 dir. Normal İmam Hatip Lisesi için ise herhangi bir kontenjan sınırlaması yoktur.

    Halen eğitim-öğretimi sürdürdüğümüz okul binamızda 25 sınıf mevcuttur. Okulumuzda sınıf mevcutları azami 30 kişi olarak ideal sayıdadır. Sınıflarda öğrencilerimizin tamamı tekli sıralarda öğrenim görmektedirler.

    Okulumuzda genel kültür ve meslek dersleri olarak dersler iki ana başlık altında toplanmaktadır. Genel kültür dersleri ; Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, T.C İnkılap Tarihi, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Sağlık Bilgisi, Yabancı Dil, Psikoloji, Sosyoloji, Felsefe, Beden Eğitimi, Resim, Müzik. Meslek Dersleri olarak; Kur'an-ı Kerim, Arapça, T.D. Bilgiler, Siyer, Fıkıh, Tefsir, Hadis, İslam Tarihi, Kelam ve Hitabet ve Mesleki uygulama dersleri okutulmaktadır.

    Okulumuz ders araç gereçleri ve teknoloji bakımından standartların üstünde imkanlara sahiptir. Mesai saatleri içinde sürekli açık ve yaklaşık 7000 kitabın bulunduğu okul kütüphanemiz öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek kapasitede ve zenginliktedir. İnternet bağlantısı bulunan 26 bilgisayar kapasiteli bilgisayar laboratuarımız mevcuttur. Öğrencilerimiz derslerin dışında öğlen arası ve okul çıkışı bilgisayar laboratuarından internet kafe gibi yararlanabilmektedir. Fizik, Kimya ve Biyoloji laboratuarları mevcut olup fen derslerinde yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Ayrıca 60 kişi kapasiteli çok amaçlı medya salonumuzda dersler özelliğine göre projeksiyonla işlenmektedir. Meslek Derslerinde öğrencilerimizin uygulamalar yapabilmeleri için 400 kişi kapasiteli uygulama mescidi bulunmaktadır.

    Trabzon İmam Hatip Lisesinin 300 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci pansiyonu vardır. Burada öğrenciler devlet parasız yatılı statüsünde kalmakta, her türlü yeme, içme, barınma ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmaktadır. Okul pansiyonuna öğrenciler devlet parasız yatılılık sınavı sonuçları göre alınmaktadır.

    Trabzon İmam Hatip Lisesi ÖSS açısından genelle kıyaslandığında başarılıdır. 2006 ÖSS sonuçlarına göre Trabzon Anadolu İmam Hatip Lisesi % 15.3 lük başarısı ile ilimizde bütün meslek liseleri arasında 1. ,sınava öğrencisi giren ilimizde yaklaşık 103 lise arasında da 15. sıradadır. Normal İmam Hatip Lisemiz % 1.6 lık başarısı ile ilimizdeki meslek liseleri arasında 19. , bütün liseler arasında da 55. sıradadır. Normal İmam Hatip Lisemizde sınava giren öğrencilerin % 92 sınavı kazanmış(sınava giren öğrenci sayısı 25) ; normal İmam Hatip Lisemizde de yine sınava giren öğrencilerin % 68 i sınavı kazanmıştır.(sınava giren öğrenci sayısı 57).

    2006 ÖSS sonucunda 3 öğrencimiz İlahiyat fakültesi, 2 öğrencimiz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği olmak üzere 15 öğrencimiz 4 yılık fakülteye girmeye hak kazanmıştır. Bunun yanında birçok öğrencimiz de 2 yıllık meslek yüksek okulları ve açık öğretim fakültesinin çeşitli bölümlerine yerleşmiştir.

    Ayrıca okulumuz mezunları açık öğretim fakültesi İlahiyat bölümüne sınavsız olarak yerleşmektedirler.

    İmam Hatip Liselerini bitiren öğrencilerden erkek öğrenciler İmam, kız öğrenciler kuran kursu hocalığı görevlerine atanabilmektedirler. Her yıl 10-15 civarında öğrencimiz okulunu bitirir bitirmez KPSS sınavı sonucuna göre görev almaktadır.

    Okulumuz sosyal faaliyetler olarak her türlü imkana sahiptir. Öğrencilerimizin sportif ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda futbol sahası, voleybol ve basketbol sahası mevcuttur. Öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri satranç, masa tenisi vb. etkinlikler için imkan vardır. Okulumuz il düzeyinde yapılan sportif, mesleki, kompozisyon, şiir vb. yarışmalara katılmakta ve birçok başarı elde etmektedir. Okulumuz öğrencilerinden Ahmet Zühtü Yavuz il düzeyinde yapılan hafızlık yarışmasında 1. olarak ilimizi Çorum'da yapılacak Türkiye birinciliği yarışmasında temsil edecektir. Ayrıca yine Kur'an-ı Kerim ve güzel ezan okuma yarışmalarında okulumuz öğrencileri il düzeyinde ikinci olmuşlardır. Okulumuz öğrencilerinden Hümeyra Yıldırım kompozisyon dalında insan hakları konulu yarışmada il birinciliği kazanmıştır.

    Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
    Bulunduğu Yer: TRABZON / MERKEZ
    Adı: İMAM HATİP LİSESİ VE ANADOLU İ.H.LİSESİ
    Adresi: Bahçecik Mah. Refik Cesur Cad. imam Hatip Sokak Trabzon
    Telefon Numarası: 4623216515
    Faks Numarası: 4623214936

    http://trabzonihl.meb.k12.tr
#14.07.2009 21:39 0 0 0