Aydın - Merkez - Aydın 80. Yıl Lisesi

Son güncelleme: 14.07.2009 23:24
  • Aydın - Merkez - Aydın 80. Yıl Lisesi

    Aydın'daki orta öğretim kurumlarının en yenisi olan Aydın 80. Yıl Lisesi 2001-2002 Eğitim-Öğretim yılında,Genel Lise ve Yabancı Dil Ağırlıklı Lise olarak "AYDIN TİCARET ODASI LİSESİ" adıyla Bayındırlık Bulvarı üzerindeki okul binasında hizmete girmiş,2003-2004 eğitim-öğretim yılından itibaren de Mimar Sinan Mahallesi Yörük Ali Efe Bulvarı üzerindeki yeni binasına taşınmıştır.

    15-09-2003 tarihinde Cumhuriyetimizin 80. yılı olması nedeni ile 80.Yıl Lisesi adını almıştır.

    Okulumuz öğretmenleri diyor ki!



    Kurum kültürünü benimsemek ve geliştirmek: çalıştığımız okulun geçmişte gerçekleştirdiği olumlu ve olumsuz çalışmalardan ders çıkartmak, her zaman en iyiye, en güzele, en başarılıya, en doğruya, en huzurlu çalışma ortamına sahip olmak demektir.

    Okul ve çevre işbirliği, öğrenci velilerinin eğitim-öğretim sürecinde önemli rol oynamaları, okulumuzun bulunduğu çevre ile çağdaş ve özgür ilişkiler kurması kurum kültürünün toplumdaki kalıcı davranış değişikliklerine neden olacağı inancını taşımaktayız.
    Öğrencilerimizin ise bulunduğu her türlü ortamda her zaman dürüst, başarılı, görev almayı severek isteyen, hoşgörülü, küçüklerine karşı yardımsever ve büyüklerine karşı saygılı, kendisiyle barışık bireyler hâline gelmesinin özünde kurum kültürünün yerleşmesi olduğu gerçeğini benimsiyoruz.

    Toplumun değişikliklere uyum sağlamasının kolay olmayacağını biliyoruz. Bu nedenle yapacağımız her türlü çalışmanın ve davranışlarımızın örnek alınacağını unutmadan, önce kendi içimizde birliğimizi, inancımızı, iyi niyetimizi, problemlere yaklaşımlarımızı ve onları çözümleme becerilerine sahip olmada önder olmamız gerektiği gerçeğinin bilincindeyiz.

    Çalıştığımız kurumu benimsemek, uygulamak ve ilkelerimizi savunmak, cesaret isteyen bir iştir. Bu kültürün ilkelerinin eğitime, özellikle de ilköğretim alanında uygulanması ile ilgili örnekler çok fazla değildir. Buna karşın zamanın en iyi ilâç olduğu bilincini kaybetmeden eğitim alanındaki uluslararası standartları yakalayabilmek için çaba harcamak zorundayız. Bu cesaret ve çalışma isteğini taşıyor, bunun da okulumuzun iyileştirilmesinde birçok farklı yönden katkıda bulunacağına inanıyoruz. Kendimizi öğrencilerimizin gereksinimlerini karşılayacak ve hatta bu gereksinimlerin ötesine geçecek stratejiler geliştirmeye adamış bulunuyoruz.


    TEL:0 256 211 12 93

    Adres: Mimar Sinan Mah. Yörük Ali Efe Bulv. 2338 Sokak No:1 AYDIN
#14.07.2009 23:24 0 0 0