Amasya - Taşova - Taşova Anadolu Lisesi

Son güncelleme: 15.07.2009 02:35
  • Amasya - Taşova - Taşova Anadolu Lisesi

    Okulumuz 2004 yilinda Milli Egitim Bakanligi'nin 14.07.2004 tarih ve 6387 sayili Bakanlik emri ile egitim ögretime açilmistir.

    Tasova Imam Hatip Lisesi binasinda egitim ögretime baslayan okulumuzun ilk Kurucu Müdürü Tasova Imam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet AKÇE'dir. 30 Haziran 2005 tarihinde Tasova Lisesi Müdürü Kadir AYDOGAN okulumuz kurucu müdürlügüne atanmistir. 21 Temmuz 2008 tarihinde Okul Kurucu Müdürü Kadir AYDOĞAN'ın görevden ayrılmasndan sonra Okul Müdür Yardımcısı Ömer Faruk GÜLTEKİN okul müdürlüğüne vekaleten atanmıştır.

    Tasova Anadolu Lisesi, tüm ögrencilerini ilgi, istek ve yetenekleri dogrultusunda yetistirmeyi saglayarak; toplumsal kalkinmanin itici gücü olan nitelikli insan gücünün yetistirilmesine katkida bulunma bilincini kazandirmayi amaçlamaktadir.

    Okulumuz 17 Mart 2008 Pazartesi gününden itibaren kendi binasında eğitim ve öğretime devam etmektedir. Halen okulumuzda 2 adet 9. Sınıf, 3 adet Fen Bilimleri Alanı, 6 adet Türkçe Matematik Alanı ve 2 adet Sosyal Bilimler Alanı olmak üzere toplamda 13 sinif ve 1 Müdür, 1 Müdür Yardimcisi, 20 brans ögretmeni, 1 rehberlik ögretmeni, 1 memur, 4 hizmetli ve 277 ögrencisi ile egitim ögretime devam etmektedir.


    OKULUMUZUN MISYONU
    "BÜTÜN ÖGRENCİLERİMİZDE VAR OLDUGUNA İNANDIĞIMIZ POTANSİYELİ ORTAYA ÇIKARMAK, GELİSTİRMEK, KENDİNE GÜVENEN VE ÖĞRENMEYİ TEMEL İHTİYAÇ OLARAK BENİMSEYEN, BİLGİDEN BİLGİ EDİNEBİLEN BİREYLER YETİSTİRMEKTİR."


    OKULUMUZUN VİZYONU

    TAŞOVA ANADOLU LİSESİ'Nİ, HER ZAMAN GÖREVE HAZIR YÖNETİCİLERİMİZLE, ÖĞRETMENLERİMİZLE; ÜLKESİNE HİZMET BİLİNCİNE SAHİP ÖĞRENCİLERİMİZ VE VELİLERİMİZ İLE BİRLİKTE GÜÇ BİRLİĞİ SAĞLAYARAK;

    * ORTAÖĞRETİM GİRİŞ SINAVLARINDA ÖNCELİKLİ TERCİH,
    * YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARINA GİRİŞTE BAŞARILI VE BAŞARISINI KALICI KILABİLEN,
    * ÜLKEMİZE KATILIMCI, DUYARLI; İNSİYATİF KULLANABİLEN GENÇLER YETİŞTİREN,
    * SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERLE ADINDAN SÖZ ETTİREN BİR OKUL OLMAKTIR.
#15.07.2009 02:35 0 0 0