Bursa - İnegöl - Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi

Son güncelleme: 15.07.2009 15:42
  • Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi İnegöl - Bursada Bulunan Liseler
    İnegöllü işadamı Metin Çelik tarafından yaptırılan Fen lisesi'nin protokolü Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından imzalandı. Böylece Türkiye genelinde bir ilde Fen lisesi olarak ikincisinin açılmasına izin verilen ilk ilçe İnegöl olmuştur.

    Bursa Milletvekilimiz Sayın Sedat KIZILCIKI'nın Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'le görüşerek, Kaymakam Erdoğan Bektaş, İşadamı Metin Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar ve Bursa Valisi Nihat Canpolat'ın imzasının bulunduğu 3 nüshadan oluşan protokolü bakan Çelik'e sundu.
    Dosyayı inceleyen bakan Çelik, İnegöl'de Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'nün açılış töreninde verdiği sözü tutarak, Fen Lisesi'nin açılmasının önünü açan imzayı attı.
    Eğitime %100 destek kampanyası çerçevesinde Türkiye'nin konuya duyarlılık gösteren en büyük ilçesi olan ve onlarca il'i bu konuda geride bırakan İnegöl, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in dikkatini çekmiş, ve İnegöl'ü Türkiye'ye örnek göstermişti. İnegöl'de ki siyasiler ile yazılı ve görsel medya temsilcilerince de gündeme getirilen Fen Lisesi isteğine de değinen Bakan Çelik, "İlçelerde Fen Lisesi açılmasına izin vermiyoruz ancak İnegöl için izin veririm" demişti.
    Bakan Çelik'in imzayı atmasıyla birlikte en büyük sevinci İnegöl'de ki eğitim camiası yaşadı. Başarılı öğrencilerin artık kendi şehirlerinde okumasına vesile olan Fen Lisesi, İnegöl'ün ÖSS'de ki başarısını da zirveye taşıyacak.

    Türkiye'de bir ilke imza atılarak İnegöl'e kazandırılan fen lisesi 2008 yılında tamamlanmıştır. Ve 2009-2010 Eğitim öğretim yılında açılışı yapılmıştır.
    İnegöl' lü hatırsever işadamı Metin ÇELİK tarafından merhume annesi Mediha ve merhum babası Hayri ÇELİK anısına yaptırılmaktadır. 11.03.2007 tarihinde saat: 11:00' de temeli atılmıştır.

    Temel atma törenine Bursa Valisi Nihat CANPOLAT, Bursa Milletvekkili Sedat KIZILCIKLI, İnegöl Kaymakamı Erdoğan BEKTAŞ, Yenişehir Kaymakamı Yücel Yavuz, Hayırseverimiz Metin ÇELİK ile eşi, kızları ve damadı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet BAŞTÜRK, Şube Müdürleri Özer YILMAZ, Tahsin ÇETİNKAYA ve Mustafa KARAARSLAN, daire amirleri, okul müdürleri,öğrenci velileri, öğrenciler, vatandaşlar ve basından temsilciler katıldılar. Güzel görüntülerin oluştuğu temel atma töreninde konuşmaların ardından butona basılarak İnegöl Mediha- Hayri Çelik Fen Lisesinin temeli atıldı.

    Okulumuz, 16 derslikli ve 128 öğrencilik yurt binasından meydana gelmektedir. Yurdumuz 40 kız 88 Erkek öğrencimi barınacak şekilde planlanmıştır. Zemin katta kız öğrencilerimiz; 1.ve 2.katlarda erkek öğrencilerimiz kalmaktadır.


    Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
    Bulunduğu Yer: BURSA / İNEGÖL
    Adı: INEGÖL MEDİHA-HAYRİ ÇELİK FEN LİSESİ http://inegolfenlisesi.k12.tr
#15.07.2009 15:42 0 0 0