Holger Lorenz

Son güncelleme: 15.07.2009 20:50
  • Holger Lorenz kimdir - Holger Lorenz biyografisi - Holger Lorenz hakkında

    Fotograf sanatçısı Holger Lorenz

    1966 Almanya doğumlu Holger Lorenz 12 yaşında fotoğrafla tanışır. Fakat tam olarak kendini keşfedebilmesi için Amerika'nın güneybatısına seyahat edeceği 1990 yılını beklemesi gerekecektir. Lorenz, bu coğrafyanın eşsiz doğa güzellikleri karşısında tam manasıyla büyülenmiştir. Toplamda 500 günü aşkın 24 seyahat sonucunda çektiği fotoğraflarla, ilk kitabı GENESIS'i (Yaratılış) -Amerikan güneybatısının doğal harikaları- ortaya çıkartmıştır. Sanatçının bu kitabı 2005 yılında Alman Fotoğraf Kitabı Ödülüyle (German Photo Book Award) onurlandırılmıştır.

    Fotoğraflarının çoğu Amerikanın ünlü ulusal parklarından uzakta, nefes kesici yerlerde çekilmiştir. Bu el değmemiş ücra bölgeleri ise bir uydu seyir sistemi ve topografik haritalarla donanımlı olarak çıktığı birkaç günlük uzun yürüyüşler sonucunda keşfetmiştir.

    1994'ten beri sadece Sinar marka 4x5 inch (10x13cm) büyük format bir fotoğraf makinesiyle çalışmaktadır. Kendi fotoğraf tarzını, yorumunu ve ifade şeklini geliştirmesinde ise Ansel Adams, Tom Tills ve Jack Dykingas gibi fotoğrafçıların yardımı olmuştur.

    Fotoğrafı daimi olarak hayatının bir parçası olarak gören ve doğa ile tekrar tekrar kurduğu yoğun ilişkilerle bunu sürekli canlı tuttuğunu söyleyen Lorenz, kendisini modern tekniklerden çok daha fazla kendi içgüdü ve sezgilerine güvenen duygusal bir fotoğrafçı olarak tanımlamaktadır. Sanatçı yaşamını Almanya/Bodenheim'de sürdürmektedir.
#15.07.2009 20:50 0 0 0