Şırnak - Anadolu öğretmen lisesi

Son güncelleme: 15.07.2009 21:38
  • Anadolu öğretmen lisesi - Şırnak




    noimage



    Şırnak Anadolu öğretmen lisesinin 10 yıl geçici olarak Şırnak Üniversitesi olması planlanıyor.

    2008'de temeli atılan Şırnak Anadolu Öğretmen lisesinin önümüzdeki aylarda teslim edileceğini belirten yetkililer, Anadolu Öğretmen lisesinin Şırnak Valiliği kararıyla Şırnak üniversitesi olması hedefleniyor.

    Şırnak Cumhuriyet Lisesinin yanında bulunan Anadolu Öğretmen Lisesi inşaatı büyük oranda tamamlandı ve kısa bir süre sonra eğitime açılacak. 2008'de Eğitime açılacak olan Anadolu öğretmen lisesinin çevre düzenlemesinin kaldığını söyleyen İnşaat yetkilileri, Yakın bir tarihte çevre düzenlemesinin tamamlanacağını belirttiler.

    Ayrıca çevre düzenlemesinin yanı sıra okul yolunun asfalt çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kısa bir sürede okul yolunun tamamlanması planlanıyor.

    Yetkililer, Anadolu öğretmen lisesinin geçici olarak Şırnak üniversitesi olarak eğitime katkı sağlayacağını ifade ettiler.

    VATANDAŞLAR BU DURUMDAN ENDİŞELİ

    Şırnak Üniversitenin geçici olarak Şırnak Anadolu öğretmen lisesinde eğitime başlayacağı haberi duyan Şırnaklı vatandaşlar, bu durumdan bir hayli endişe duydular. Şırnak üniversitesinin 10 yıllık geçici olarak Anadolu öğretmen lisesinde yer alacağı haberi duyan Şırnaklılar, bu durumdan üzüntü duyduklarını belirterek, " Şırnak Üniversitenin inşaat çalışmalarına bir an önce başlatılması gerekiyor.

    Biz geçici olarak yapılan üniversite doğru olmadığını söylüyoruz. Ayrıca Şırnak Anadolu öğretmen lisesinin Şırnak Üniversitesi olarak kullanmasını yanlış buluyoruz. Sayın Valimizin eğitime çok önem verdiğini biliyoruz.

    Fakat bu durumdan üzüntü duyduğumuz belirtmek istiyoruz. Şırnak Anadolu öğretmen lisemiz ne olacak?"diye tepkili açıklamalarda bulundular.
#15.07.2009 21:38 0 0 0