Çorum - Merkez - Çorum Anadolu Lisesi

Son güncelleme: 16.07.2009 01:06
  • Çorum - Merkez - Çorum Anadolu Lisesi

    Çorum Anadolu Lisesi 1984-1985 öğretim yılında iki şube 72 öğrenci ve 3 öğretmenle Sakarya İlköğretim Okulu olarak yapılan binada eğitim ve öğretime başladı. Zamanla öğrenci - öğretmen- idareci kapasitesi artarak devam etti. 7 yıl sonra aynı binada 1990-1991 yılında tam kapasiteye ulaşarak ilk mezunlarını verdi. İlk mezunları Türkiye'nin en iyi Üniversite ve Fakültelerine girmeye hak kazandılar. Zamanla öğrenci ve öğretmen kapasitesi arttığı için bina yetersiz kaldı. Bu nedenle aynı mevkide ( Fatih Cad. üzerinde ) Çorum Anadolu Lisesi Binasının yapımına başlandı. 1992-1993 öğretim yılında kendi binasında eğitim ve öğretime başlamıştır.

    Misyonumuz

    Atatürkçü düşünce sistemini davranış haline getirmiş, akıl ve bilimi temel alan, eleştirel düşünebilen, araştıran, yaratıcı, çağdaş, demokratik lider özelliklerine sahip gençler yetiştirmektir. Bu çerçeveden hareketle biz, öğrencilerimizin öğrenmeyi öğrenmelerine, potansiyellerini kullanmalarına, milli ve manevi değerlerine saygılı, hoşgörülü bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olmak için varız.

    Vizyonumuz

    21.yüzyılın çağdaş eğitim düzeyine erişmek için Atatürk ilkelerinden ödün vermeyen, çağdaş dünyaya ayak uydurabilen, yeniliklere açık, akılcı, dinamik, sorumluluğunu bilen, pozitif düşünebilen, öz kültürünü tanıyan, koruyan, kendine güvenip fikirler üretebilen, sosyal, sanatsal ve sportif etkinliklerde kendini ifade edebilen, geleceğin gençlerinin kusurlarını ve eksiklerini bulmayı değil, başarılarını gösterip alkışlamayı seçen anlayışı ve Yaşam boyu sürdüreceği bir beceri olarak öğrenmeyi davranış haline getirebilen, kendi öğrenmesi için çaba harcayan, özgüvenini kazanmış olan, teknolojinin insanlığa hizmet veren bir araç olduğu bilincine sahip, araştırma ve geliştirmeyi hedef haline getiren, özgür düşünceye önem veren, bölgemizde lider, ülkemizdeki teknolojik gelişmelere önderlik edebilecek, kişilikli, ahlaki değerlere sahip girişimci bireyler yetiştirmektir.


    Adres : Üçtutlar Mahallesi Fatih Caddesi No:45
    ÇORUM

    Telefon : 0 364 226 22 40
    Faks : 0 364 226 31 80
#16.07.2009 01:06 0 0 0