Afyonkarahisar - Emirdağ - Aşağı Piribeyli Lisesi

Son güncelleme: 16.07.2009 03:08
  • Afyokarahisar - Emirdağ - Aşağı Piribeyli Lisesi

    Okulumuz Afyonkarahisar ili Emirdağ ilçesi Aşağıpiribeyli Kasabasında yer almaktadır. Okulumuzun açık adresi Aşağıpiribeyli Kasabası Karşıyaka Mahallesi Cumhuriyet Meydanı 03610 şeklinde olup telefon no (272) 447 43 00 faks no (272) 447 43 00, E-posta adresi [email]a_piribeyli_lisesi@hotmail.com[/email] dur. Okulumuzun ısınma şekli sobalıdır. Okulumuz tip olarak C sınıfına girmektedir.

    1990 yılında Belediye hizmet binası olarak yapılan okulumuz bir müddet Belediye Binası olarak hizmet ettikten sonra 1992 yılında Milli Eğitime devredilmiş ve 1992-1993 eğitim-öğretim yılında 6 öğrenci kaydıyla eğitim ve öğretime başlamıştır. Okulumuz 1400 m2 bahçe üzerine kurulu 240 m2 zemin artı 2 katlı bina ile voleybol sahasından oluşmaktadır. Okulumuz dar bir bahçesi mevcut olup futbol sahası vb. yoktur. Bahçenin 4 giriş olup(Meydandan , Anayoldan,Caddeden ve Belediye Parkından) ağaçlandırma durumu iyidir. Ağaçlandırmanın yoğunlaştırılması için çalışmalar devam etmektedir. Gönder ve bayrağımız bulunmasına rağmen Atatürk Büstümüz yoktur. Bu sebeple Kutlama ve Törenler Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Büstü önünde yapılmaktadır. Okulumuz açıldığı andan itibaren 1999 yılında küçük çaplı bir tamirat , 2005 mali yılı içerisinde büyük çaplı bir tamirat geçirmiş olup kapı , pencere, genel tamiratlar ve boya badana yapılmıştır. 2006 mali yılında istenilen Kalorifer ödeneği okulumuzun kapatılması dolayısıyla tenkis ettirilmiştir.

    DERSLİK SAYISI:

    Okulumuzda 10 adet derslik bulunmaktadır. Bu dersliklerin 5 tanesi 1. Katta 5 tanesi 2. Katta bulunmakta olup 1. Kattaki 3 derslik sınıf olarak kullanılmaktadır. Yine Geriye . kattaki dersliklerden 1 tanesi öğretmenler odası , 1 tanesi de bilgisayar laboratuarı olarak kullanılmaktadır.2 Kattaki 5 derslikten 1 tanesi Spor odası kalan 4 derslik boş olup depo , olarak kullanılmaktadır. Dersliklerden başka Zemin katta Müdür odası , Laboratuar , Kütüphane ve arşiv odaları bulunmaktadır. Okulun arka tarafında zemin katta Kömürlük ve ön tarafında da spor malzemeleri deposu bulunmaktadır.

    TESİSATLAR VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

    Okulumuzda belediye şebeke suyu ve panolu elektrik tesisatı bulunmaktadır. Elektrikli yarı otomatik zil tesisatı mevcut olup ses düzeni yoktur. Elektrik panosu zemin katta olup her katta sigorta ve yeterli sayıda priz anahtar vb. vardır.

    Okulumuzda bina içinde her üç katta yangın muslukları mevcuttur ayrıca zemin katta yangın köşesi ve yangın söndürme cihazı ile laboratuarda yangın söndürme cihazımız vardır.

    Okulumuz sobalı olduğundan her ekim-kasım aylarında düzenli olarak belediye itfaiye görevlileri tarafından bacaların temizliği yapılmaktadır

    EĞİTİM VE MATERYAL DURUMU:

    Okulumuzda çevre imkanlarıyla alınan 1 adet toplama bilgisayar ,16 adet bilgisayar laboratuarında , 1 adet müdür odasında , 1 adet öğretmenler odasında ve 1 adet kullanılmayan olmak üzere toplam 20 adet bilgisayar bulunmaktadır. Telefon makinesi mevcut olup fax cihazı , Fotokopi makinesi , Düzenli Bilgisayar Laboratuarı İnternet bağlantısı vb. vardır.

    Sınıfların tertip ve düzeni iyi olup, projeksiyon cihazı vb. ders araç gereçleri bulunmaktadır. Fen bilgisi Laboratuarımız mevcut olup imkanları yeterlidir. Ancak branş öğretmenleri bulunmadığı için laboratuar imkanlarından yeterince yararlanılamamaktadır. Kendi imkanlarımızla oluşturduğumuz kütüphanemizde yeteri sayıda materyal bulunmaktadır. Ancak kütüphane kaynaklarını artırma çalışmalarımız devam etmektedir. Okulumuzda harita ve matematik ders araçları yeterli sayıda bulunmaktadır.


    noimage
#16.07.2009 03:08 0 0 0