Milano Usulü Pilav



Malzemeler :

1 bardak basmati pirinç
1 soğan (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 ince dilim kıyılmış pastırma
3 bardak tavuk suyu
50 gr rendelenmiş çedar peyniri
Karabiber
Tuz





Hazırlanışı :

Zeytinyağını ısıtın ve soğanla pastırmayı yakmamak şartıyla hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurun

Pirinci katın ve karıştırarak 1-2 dakika kavurun Tavuk suyunu üstüne dökün, hafif ateşte kaynatın Bir kere karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın 15-20 dakika kadar veya pirinçler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin


Tadına bakıp tuzunu ve biberini ayarlayın Rendelenmiş peynirin yarısını pilava katın ve karıştırıp sıcak servis yapın Serviste geri kalan peyniri üzerine serpiştirin

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 255
favori
like
share