MALZEMELER
750 gr taze veya dondurulmuş bezelye
4 adet arpacık soğanı (ya da taze soğan)
40 gr tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
4-5 adet salata yaprağı
yanm demet dereotu
yarım demet maydanoz
2 adet yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI
Tereyağı büyük bir kaba koyup eritin, unu ilave edin ve kısık ateşte meyane yapınAzar azar su katarak yumuşayıncaya kadar karıştırın Sonra soğanları ilave edip on dakika kadar pişirin
Bezelyelere, tuz, biber ve dereotu katarak yumuşayıncaya dek pişirin, taneleri delikli bir kepçe ile çıkarıp, yumurta sarılarını yemeğin suyuna birer birer ve karıştırarak katın Bezelye tanelerini tekrar sosun içine atıp, salata yapraklarıyla süsleyin ve servis yapın

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 346
favori
like
share