Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Funda Elmacıoğlu, Besin değeri kabuğunda saklı olan karpuzun, kırmızı etli kısmının altındaki beyazımsı bölüm tüketilmeli. dedi.

Karpuzun vücudu temizleyici özelliği bulunduğunu bildiren Elmacıoğlu, Karpuz böbreklerdeki üre ve ürat tuzlarını temizliyor. Taştan yakınanların da tercih edeceği bir meyve. Kanser türlerine karşı etkili olan beta karoten ve bol miktarda vitamin de içerir. Karpuz çekirdekleri de kan basıncını düşürmeye ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olur. dedi.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 873
favori
like
share
MyNiceWorld Tarih: 27.12.2005 01:03
EMEKLERİNE SAĞLIK PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER HERKESE SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM :cubuk:
masarac Tarih: 25.12.2005 06:25
Çok teşekkür ederim
Ates Bocegi Tarih: 11.10.2005 23:10
Paylasimlarin icin Tesekkür ederim...
keto_41 Tarih: 10.10.2005 22:31
cok tessekurler arkadasim
PALADAYI Tarih: 10.10.2005 17:43
ALLAH razı olsun kardeşim ellerin yüreğin dert görmesin
akilles Tarih: 10.09.2005 21:42
ben yine bildiğim gibi yemeye devam
MaRaBoGLu61 Tarih: 06.09.2005 21:03
Cok Ilginc bir haber
sasirmadim desem yalan olur :5:
gercekten kabugunu nasil yiyecez :20:
hOney Tarih: 06.09.2005 15:07
Ugur şimdi karbuzun kabugunumu yiyelim yani.. :20:

:46:E yani cekirdegini tmm deriz ama kabugunu yicek degiliz herhalde..
puslukurt Tarih: 22.08.2005 09:51
Haber için teşekkürler..
Ugur şimdi karbuzun kabugunumu yiyelim yani.. :20: