Kremalı pay

Son güncelleme: 16.07.2009 11:31
  • MALZEMELER

    3 su bardağı kültür mantarı
    2 adet havuç
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı hazır süt kreması
    2 tatlı tereyağı
    1 demet dereotu
    1 çay kaşığı tuz, karabiber
    Yarım adet limonun suyu
    1 yemek kaşığı un

    Hamuru için;

    250 gr erimiş zeytinyağlı margarin
    1 adet yumurtanın sarısı
    3 yemek kaşığı yoğurt
    1 çay kaşığı tuz
    1 paket kabartma tozu
    4 su bardağı un

    Üzerine sürmek için;
    1 adet yumurtanın sarısı

    HAZIRLANIŞI

    Mantarları iyice yıkayıp, doğrayın ve kararmamaları için limonlu suyun içinde bekletin
    Tavada tereyağını eritip, mantarları, doğranmış havuçları ekleyip karıştırın Mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin Tuz ve karabiber ilave edip, 3-4 dakika daha kavurun

    Kavrulan mantarların üzerine kremayı ekleyin ve unu serpiştip, karıştırın Kaşar peyniri, kıyılmış dereotunu ve sütü ilave edip hepsini karıştırırarak payın iç harcını hazırlayın

    Yoğurma kabına erimiş margarin yoğurt, yumurta, tuz atıp karıştırın, unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur tutun Hamuru iyice yoğurduktan sonra 30 dakika bekletinFırın kabını yağlayıp, tart hamurundan portakal büyüklüğünde bezeler hazırlayın (üzerini örnek için ayırın) Geri kalanını tart kalıbının içine kenarlarını yükselterek yayın Mantarlı sosu hamurun üzerine eşit olarak yayın

    Ayırdığınız hamurdan uzun şeritler hazırlayın Tartın üstünü kafes şeklinde kaplayın

    Çırpılmış yumurta sarısını fırça yardımıyla hamurların üstüne sürün ve 175 derecede 25 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın
#16.07.2009 11:31 0 0 0