MALZEMELER

3 su bardağı kültür mantarı
2 adet havuç
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
1 su bardağı süt
1 su bardağı hazır süt kreması
2 tatlı tereyağı
1 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Yarım adet limonun suyu
1 yemek kaşığı un

Hamuru için;

250 gr erimiş zeytinyağlı margarin
1 adet yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un

Üzerine sürmek için;
1 adet yumurtanın sarısı

HAZIRLANIŞI

Mantarları iyice yıkayıp, doğrayın ve kararmamaları için limonlu suyun içinde bekletin
Tavada tereyağını eritip, mantarları, doğranmış havuçları ekleyip karıştırın Mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin Tuz ve karabiber ilave edip, 3-4 dakika daha kavurun

Kavrulan mantarların üzerine kremayı ekleyin ve unu serpiştip, karıştırın Kaşar peyniri, kıyılmış dereotunu ve sütü ilave edip hepsini karıştırırarak payın iç harcını hazırlayın

Yoğurma kabına erimiş margarin yoğurt, yumurta, tuz atıp karıştırın, unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur tutun Hamuru iyice yoğurduktan sonra 30 dakika bekletinFırın kabını yağlayıp, tart hamurundan portakal büyüklüğünde bezeler hazırlayın (üzerini örnek için ayırın) Geri kalanını tart kalıbının içine kenarlarını yükselterek yayın Mantarlı sosu hamurun üzerine eşit olarak yayın

Ayırdığınız hamurdan uzun şeritler hazırlayın Tartın üstünü kafes şeklinde kaplayın

Çırpılmış yumurta sarısını fırça yardımıyla hamurların üstüne sürün ve 175 derecede 25 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 344
favori
like
share