Malzeme: 500 gr kuşbaşı et, birer cm’lik kesilmiş, 2 soğan, irice doğranmış, 200 gr nohut, bir gece önceden ıslatılmış, 150 gr yeşil mercimek yıkanmış, 500 gr domates, soyulmuş ve doğranmış, 4 kereviz sapı (doğranmış) 1 yemek kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı karabiber, tuz, arzuya göre 1 tatlı kaşığı zencefil, 2 tarçın çubuğu, yarım tatlı kaşığı safran, 5 yemek kaşığı un, 1 limonun suyu, bir demet maydanoz, doğranmış





Yapılışı: Eti, soğanı ve nohutları bir tencereye alın Yaklaşık 3 litre su ilave edip kaynatın Kaynayınca oluşan köpüğü kevgirle alıp ateşi kısın ve kapağı kapalı halde yaklaşık bir saat pişirin Yeşil mercimeği, domatesi, kerevizleri, salçayı, karabiberi ve kullanıyorsanız baharatları ilave edin Mercimekler yumuşamaya başlayınca tuzunu atın Bu arada unu bir tavaya alıp, tahta bir kaşıkla karıştırarak azar azar yarım litre su ilave edin Tavayı ocağa alın Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin Koyulaşınca altını kısıp 10 dakika daha pişirin Bu karışımı yavaşça çorbaya ekleyip çorba kremalı bir kıvam alana kadar birkaç dakika hızla karıştırarak pişirin Limon suyunu ve maydanozu ekleyin Limon dilimleri ve dilerseniz hurma ile servis yapın


Afiyet olsun

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 332
favori
like
share