"İran'ın başına geçebilirim"

Son güncelleme: 27.08.2005 11:30
  • İran’ın Pas Kulübü’nü çalıştıran A Milli Takım eski teknik direktörü Mustafa Denizli, Türk futboluna ilişkin görüşlerini anlattı. Milli Takım’ın 3 Eylül’de 2006 Dünya Kupası yolunda Danimarka ile yapacağı maç için Fatih Terim’e tavsiyelerde bulunan Denizli, ‘Ben olsam o maçta Hakan Şükür’ü oynatırım. Çünkü, marka haline gelmiş futbolcular formsuz da olsalar milli takımlara çağrılır ve oynatılır. Ayrıca Hakan Şükür her zaman için rakip teknik adama sorun yaratır. Milli maçların atmosferi ve zorluk derecesi bu deneyimli oyuncularca yaratılır, ölçülür’ dedi. Denizli, Milli Takım’da çok iyi futbolcular bulunduğunu belirterek şöyle konuştu:

    En iyisi Tuncay

    ‘Anderlechtli Serhat Akın sezona iyi başladı. Emre Belözoğlu’nun sakatlığı hafifmiş. O, bu takımın değişmez ismidir. Ama beni asıl sevindiren Okan Buruk’un durumu. 1992’de Galatasaray’da sahaya sürdüğüm Okan Buruk’u yıllar sonra yine aynı azim ve formda görüyorum. Hamit ve Halil Altıntop kardeşler de öyle. Ayrıca Yıldıray Baştürk ve Nihat Kahveci de büyük değerler. Ancak bence Türkiye’nin en iyisi Tuncay’dır.’

    Türkiye Süper Ligi’ni de değerlendiren deneyimli çalıştırıcı, ligin bu sezon daha çekişmeli geçmesini beklediğini söyledi. Tecrübeli teknik direktör, 4 büyüklerle ilgili görüşlerini ise, şu sözlerle dile getirdi:

    ‘Fenerbahçe’nin zengin kadrosu Türkiye Ligi için yeterli. Ama Şampiyonlar Ligi için yeterli mi, onu ilerleyen günlerde göreceğiz. Eric Gerets Galatasaray’ın tam istediği gibi bir teknik direktör. Elindeki malzemeyi hemen değerlendirdi. Beşiktaş’ın transfer ettiği Brezilyalı oyuncular Ailton ve Kleberson kanımca büyük iş yapacaklar. Trabzon’da mutsuz bir taraftar kitlesi var ve bu durum oyuncuları etkileyebiliyor.’

    Yoğun istek geliyor

    Denizli ayrıca 2006 Dünya Kupası finallerinde İran Milli Takımı’nın başında olması için yoğun istek aldığını da ifade ederek, ‘Ülkedeki iktidar değişikliği futbola da yansıyacak. Halen milli takımı çalıştıran Hırvat Branko İvankoviç’in yerine getirilmem için büyük çaba sarfediliyor. Bu konuda bana yoğun istek geliyor’ dedi.
#26.08.2005 07:30 0 0 0
  • Haber için teşekkürler..
#26.08.2005 07:45 0 0 0
  • haber için teşekkürler kardeş.
#26.08.2005 14:50 0 0 0
  • Allah Razı Olsun KArdeşim
#27.08.2005 11:30 0 0 0
  • "İran'ın başına geçebilirim" Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 27.08.2005 11:30