Afyonakrahisar - Bolvadin - Bolvadin Mesleki Eğitim Merkezi

Son güncelleme: 16.07.2009 15:33
  • Afyonakrahisar - Bolvadin - Bolvadin Mesleki Eğitim Merkezi

    Merkezimiz Çıraklık Ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğüne Bağlı olarak faaliyetini sürdürmektedir. Kapsamda bulunan meslek dallarında Çırak öğrenci kaydı yapılmakta ve eğitim verilmektedir;

    İlköğretim okulu mezunu olup 15-18 yaşları arasındaki gençler meslekleri itibarıyla 2-3 yıllık bir eğitim süresini tamamladıktan ;Genel Lise her türdeki Meslek Liselerinden mezun olup 19 yaşından gün almamış olanlar 1-1,5 ve 2 yıllık bir eğitim süresini tamamladıktan sonra açılacak ilk kalfalık sınavlarında başarılı oldukları taktirde mezun olarak "Kalfalık" belgesi almaya hak kazanırlar. Kalfalık belgesini aldıktan sonra 3 yıllık Ustalık Eğitimi Kursu'na devam edenler bu kursu başarıyla bitirmeleri halinde ustalık imtihanlarına girmeye hak kazanırlar. Açılacak ustalık sınavlarında başarılı olanlara "Ustalık Belgesi" verilir.

    19 yaşından gün almış olanlardan daha önce çıraklık eğitiminden geçmemiş olanlar yaşları ve eğitim seviyelerine uygun olarak düzenlenecek mesleki eğitim proğramlarına alınarak kalfalık sınavlarında başarılı oldukları takdirde kalfalık belgesi almaya hak kazanırlar.

    Çeşitli yaş ve meslek gruplarından ve kamu kurum ve kuruluşları ile bakanlıklara bağlı kuruluşlar ile silah altındaki erler ve mahkumlar için talep olması halinde her çeşit meslek kursları ( Elektrik, Motor, Doğrama, Mobilya, Metal İşleri, Bilgisayar operatörlüğü, kuaförlük... vb) açılmaktadır.

    Branşları ile ilgili meslek dallarında belge almak isteyen Teknik lise, Meslek Yüksekokulu ve Fakülte mezunlarına sınavsız olarak ustalık belgesine denk "İşyeri Açma Belgesi" düzenlenerek verilir.

    Ustalık Belgesi veya İşyeri Açma Belgesi'ne sahip olup yanında Aday Çırak yada Çırak çalıştırmak isteyen işyeri sahiplerine katılacakları 40 saat süreli kurs sonunda yapılan imtihanda başarılı oldukları taktirde "Usta Öğreticilik" belgesi düzenlenerek verilir.

    İŞYERİ SAHİBİ OLMAYAN, 3308 sayılı Çıraklık ve Meslek Eğitimi Kanununun çıraklık eğitimi kapsamında bulunan meslek dallarından birinde; Daha önce Çıraklık Eğitiminden Geçmemiş olan ve Bir işyerinde Fiilen Çalışmakta Olanlar'dan mesleklerinde 5 yıllık çalışma süresini bir sosyal güvenlik kurumundan (SSK,BAĞ-KUR) belgelendirenlere Sınavla Kalfalık belgesi veya mesleklerine göre 3 - 4 - 7 - 8 - 9 yıllık toplam çalışma süresi bulunan ve Kalfalık Belgesi sahibi olanlara Sınavla Ustalık belgesi verilir.


    Okul/Kurum Adı : Bolvadin Mesleki Eğitim Merkezi
    Müdürü : Recep KANDEMİR
    Müdür Başyardımcısı : ---
    Müdür Yardımcısı : Haldun DEDE
    Adresi : Yeni Sanayi Sitesi İdari Binası Bolvadin / AFYONKARAHİSAR
    Telefon No : 0.272.6125101
    Faks No : 0.272.6127293

    noimage
#16.07.2009 15:33 0 0 0