Witch-King Cadı Kral Çizgi Film Kahramanı

Son güncelleme: 16.07.2009 18:08
  • Witch-King Cadı Kral Çizgi Film Kahramanı - Witch-King - Cadı Kral - Çizgi Film Kahramanı

    Cadı Kral (Angmar'ın Cadı Kralı, İng. Witch-King), J. R. R. Tolkien'in kurgusal Orta Dünya evreninde, İkinci Çağ'da ve Üçüncü Çağ'da Sauron'un en şeytani ve en güçlü hizmetkarıdır. Dokuz süvarilerin (Kara Süvariler) lideridir. Sauron'un yardımıyla Minas İthil'i alıp adını Minas Morgul olarak değiştirmiştir. Yüzük Savaşı'nın en önemli dönüm noktalarından birisi olan Pelennor Çayırları Savaşı'nda Sauron'un ordularının başkumandanlığını yapmış fakat bu savaşta ölmüştür.

    Tayf olduktan sonra İkinci Çağ'da Angmar ülkesinin kralı olmuştur. Bu ülke Ayrıkvadi'nin da yer aldığı Dumanlı Dağlar'ın en kuzeyinde yer alan ayrı bir dağ sırasına da adını verir.

    Yüzüktayflarının en güçlüsüdür.Angmar'ın Büyücü Kralı,Nazgul Efendisi,Ümitsizlik Efendisi olarak da bilinir. Sauron'un sağ koludur. Minas İthil'i alıp adını Minas Morgul yapmıştır ve civardaki her cisme karanlığını bulaştırmıştır. Üçüncü Çağ'ın sonunda tekrar Gondorluların eline geçene kadar şehir, Mordor'un kötülüğünü yaymakta kullandığı en önemli karargahlarından biri olmuştur.Bu önemli şehirde ikamet eden Cadı Kral planlarını bu şehirde yapmış ve senelerce Gondor'a saldırmıştır.

    Cadı Kral ve diğer Nazgûller yüzük takıldığında bunu hisseder. Silah olarak diğer yüzük tayflarından farklı olarak bir de topuz kullanır.

    Aynı zamanda Cadı Kral, Frodo'yu Fırtınabaşı'nda zehirli Morgul bıçağı ile yaralayan Nazgûl'dür. Fellbeast ya da at kullanır.

    Cadı Kral, Pelennor Çayırları Savaşı sırasında Rohan Kralı Théoden'e öldürücü bir darbe vurmuş ve kısa bir süre sonra ölümüne sebep olmuştur; fakat daha sonra olaya tanık olan Éowyn, (Théoden'in evlatlık aldığı yeğeni) tarafından öldürülmüştür. Böylece Glorfindel'in "Angmar'ın Cadı Kralı'nın sonunun bir erkek eliyle olmayacağına" dair kehaneti gerçekleşmiştir.

    noimage
#16.07.2009 18:08 0 0 0