Yoğurt Soslu Kırmızıbiberli Piliç

Son güncelleme: 17.07.2009 12:33
  • 1 piliç (yaklaşık 1,5 kg, iri parçalar halinde doğranmış; göğüs ve butların derileri temizlenmiş)
    2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
    1/2 tatlı kaşığı tuz
    3 soğan (ince doğranmış)
    1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
    1 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
    2 çorba kaşığı kırmızıbiber
    yaklaşık 1/2 su bardağı yoğurt (tercihen yarım yağlı)
    yaklaşık 1/2 su bardağı krema

    Ayçiçek yağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca, birbirlerinin üstüne binmeyecek kadar piliç parçası koyup, altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) kızartın Altüst edip, tuzun yarısını serperek, öbür yüzlerini de altın sarısı bir renkalıncaya kadar (3-4dakika) kızartın Piliç parçalarını delikli spatulayla birtabağa çıkarıp, kalan piliç parçalarını da aynı biçimde kızartarak (altüst edince, kalan tuzu serpin), delikli spatulayla kızarmış öbür parçaların yanına çıkarın
    Ateşi kısıp, soğanlar ve sarımsakları tencereye koyun ve ara sıra karıştırarak, soğanlar saydamlaşıncaya kadar (10 dakika) pişirin Tavuk suyu ve kırmızıbiberi katıp, karıştırdıktan sonra, ateşi açarak, bir taşım kaynatın
    Bütün piliç parçalarını tencereye koyup, ateşi iyice kısarak, but parçalarından birine çatal batırıldığında açık renkli, berrak bir sıvı akıncaya kadar (25 dakika) pişirin Sonra delikli spatulayla piliç parçalarını bir servis tabağına çıkarıp, tabağı alüminyum folyoyla örterek, bir kenara bırakın
    Tenceredeki pişme suyunun yüzünde biriken yağı kaşıkla alıp atın Ateşi açıp, harlı ateşte, yarı yarıya çekinceye kadar (3 - 4 dakika) kaynatın Yoğurt ve kremayı bir kâsede iyice çırpıp, tencereye ekleyerek, ateşi yeniden kısın ve sosu 1 dakika ısıtın Tencereyi ateşten alıp, sosu bir kaşıkla piliç göğüslerinin üstüne döşeyerek, servis yapın

#17.07.2009 12:33 0 0 0