[FONT="Arial Narrow"]İRMİK BÖREĞİ / Gnokçi ( 4 kişilik )Malzemeler :
500 gr süt
1/2 su bardağından bir parmak fazla irmik
175 gr rendelenmiş kaşar veya gravyer peyniri
2 yumurta
25 gr margarin
1 çimdik hindistan cevizi
Yarım çay kaşığı karabiber
Bir çay kaşığı tuz
Hazırlanışı :
25 cm genişliğindeki bir kek kalıbını yağlayın

Sütü derince bir tencerede kaynatın Sonra irmiği karıştırarak süte katın, koyulaşıncaya kadar pişirin ( İrmiğin üstünde bir kaşık batmadan durabilmelidir )

Tencereyi ateşten indirin ve içine tuzu, biberi, hindistancevizini ve rendelenmiş peynirin yarısını yumurtaya katarak iyice karıştırın Karışımı yağlamış olduğunuz kalıba serin ve iyice soğuması için sabaha kadar bekletin
Ertesi gün soğuyup sertleşmiş olan gnokçiyi 3 cm'lik kareler halinde kesin Kesilmiş dilimleri ateşe dayanıklı bir tabağa yerleştirin

Geri kalan rendelenmiş peyniri üzerine serpiştirin ve her karenin üzerine bir çimdik yağ koyun Sonra fazla sıcak olmayan bir fırında gnokçinin üstü nar gibi oluncaya kadar kızartın ve sıcak servis yapın



--------------------------------------------------------------------------------

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 291
favori
like
share