Malatya - Merkez - Cumhuriyet Lisesi

Son güncelleme: 18.07.2009 10:13
  • Malatya Cumhuriyet Lisesi - Malatya Cumhuriyet Lisesi TanıtımıCumhuriyet Lisesi Küçük Mustafa Paşa mahallesi İpekçi sokaktadır.

    Okulumuz 2003-2004 Eğitim- Öğretim yılında hizmete girmiştir. Daha önce Malatya Lisesi bünyesinde ek bina iken, öğretmen ve öğrenci sayısının fazlalığı dikkate alınmış 02,09,2003 tarih ve 08463 sayılı bakanlık onayı ile gerekli düzenlemeler yapılarak bağımsız lise haline getirilmiş ve adı Cumhuriyet lisesi olarak belirlenmiştir.
    Cumhuriyet Lisesi " cumhuriyet" kavramının büyük bir onur olduğu bilinciyle Türkiye Cumhuriyetinin temel ilkelerinden taviz vermeyen laik, demokratik, çağdaş, katılımcı,insan haklarına saygılı,çevrenin genel ihtiyaçlarına cevap veren eğitim anlayışına sahip bir okuldur.Varoluş ilkelerini bu temel esaslar üstüne kurmuştur ve bu esasları gerçekleştirmek için genç ve dinamik kadrosuyla büyük bir çaba içerisindedir.
    Malatya lisesi bünyesinde ek bina olarak kullanıldığı dönemlerde MLO okulunun teknik imkânlarından faydalanırken, bu imkânları tamamen yitirmiş bu teknik imkânsızlıklara rağmen okulumuz büyük bir çaba ve gayretle eksikliklerini gidermiş çağdaş eğitim standartlarına ulaşarak her sene ÖSS sınavındaki başarısını biraz daha arttırmıştır.Genç ve dinamik bir kadroya sahip Cumhuriyet Lisesi, sorumluluklarının bilincinde olarak Malatya'yı hak ettiği başarı düzeyine yükselteceğine inanmaktadır. Bunun için; hafta sonu yetiştirme kursları, yıl boyu deneme sınavları, rehberlik yönlendirmeleri, kültürel ve sosyal etkinlikler yapılmaktadır.

    Okulumuz .9000 m² alan üzerine yerleşmiş, bir derslik binası, bu bina içerisinde eğitim veren 25 dershane, 4 idareci odası, öğretmenler odası, memur odası, 2 fen laboratuarı 1bigisayar laboratuvarı rehberlik servisi, hizmetli odası, harita odası ve kantinle hizmet vermektedir.

    Ayrıca okul bahçesinde çok amaçlı bir kültür salonumuz var olup, geri kalan boş alanlar, futbol, basketbol, voleybol ve hentbol sahası olarak düzenlenmiştir.

    Eğitim-öğretime başladığı andan itibaren eksikliklerini hızla gideren okulumuzda, çevre düzenlemesi yapılmış, yeşil alanlar artırılmış, öğrencilerimizin güvenliği için bahçe çevresinde gerekli düzenlemeler yapılmıştır.Ayrıca okulumuzda herhangi olumsuz bir olayın yaşanmaması için okul koridorları ve okul çevresi kameralarla izlenmektedir.
    noimagenoimagenoimagenoimagenoimagenoimagenoimagenoimagenoimagenoimage noimage noimage noimage noimage noimage

    Varoluş İlkemiz

    • Okulumuzdaki tüm çalışmaları, öğrenciler ve onların öğrenmeleri için yaparız.

    • Çalışmalarımızı, toplumun gelişme sürecine göre ayarlar ve onları yüreklendiririz.

    • Okul toplumu olarak, sorumluluk alma ve çalışmayı bir yük olarak görmeyiz.

    • Okul toplumu olarak, kendimize ve birbirimize güveniyoruz.

    • Okul toplumu olarak, zenginliğin çeşitlilikten geçtiğini biliyor, çeşitliliği destekliyoruz.

    • Okul toplumu olarak,Atatürk'ün hedef olarak koyduğu "Çağdaş Uygarlık Seviyesine Ulaşmayı" kendi hedefimiz olarak da görüyoruz.

    • Okul toplumu olarak, yenilikleri yakalamanın cesaretli, bilinçli adımlar atmak olduğunu biliyor ve bunun için enerjimizi, üretkenliğimizi, yeteneklerimizi, coşkumuzu ortaya koymaya hazır olduğumuzu duyuruyoruz.

    Vizyonumuz

    • Öğrenmenin temel gereksinim olduğunun bilinmesini istiyoruz.

    • Okulumuz velilerinin, öğrenci merkezli eğitime düşünsel olarak da katılmasını istiyoruz.

    • Okulumuz eğitim-öğretim çalışanları ile öğrencilerinin birbirlerini geliştirmelerini istiyoruz.

    • Okul toplumunun bütün çalışmalarında, güvenli, gururlu, coşkulu ve yürekli olmalarını istiyoruz.

    • Okul toplumunun her bireyinin üretken olmasını istiyoruz.

    • Okul toplumunun kültürel ve sosyal etkinliklerin öğrencilerin sosyal kişiliklerinin gelişmesinde ve sanat zevklerinin oluşmasında önemli rol oynadığının bilinmesini istiyoruz.

    • Atatürk'ün "Cumhuriyeti" gençliğe emanet etmesinden hareketle Geçlere güvenilmesini ve onların desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz.

    Misyonumuz

    Bizler, Okul Toplumu( öğrenci, eğitim-öğretim çalışanları, veliler) olarak, Cumhuriyet Lisesi'nde;

    • Bütün Cumhuriyet Lisesi öğrencilerinin daha iyi bir öğrenim görmelerini sağlamak,

    • Bütün Cumhuriyet Lisesi öğrencilerinin bilgili, becerili, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine olanak sağlamak,

    • Bütün Cumhuriyet Lisesi öğrencilerine üç binli yılların gelişen gereksinimlerine yabancı kalmayacağı becerileri kazandırmak,

    • Cumhuriyet Lisesi öğrencilerine Mustafa Kemal Atatürk'ün temel ilkelerinden taviz vermeyen
    laik,demokratik,çağdaş,katılımcı,insan haklarına saygılı ,çevrenin genel ihtiyaçlarına cevap veren eğitim anlayışını
    kazandırmak için varız.

    İdarî Personel: Müdür, müdür baş yardımcısı, 4 müdür yardımcısı

    Memur Sayısı : 3
    Hizmetli Sayısı : 5
    Teknisyen : 1
    Öğrenci Sayısı : 1903
    Öğretmen Sayısı : 83
    EDEBİYAT : 14
    FELSEFE GRUBU : 3
    DİN KÜL.VE AHL. BİL. : 2
    TARİH : 5
    COĞRAFYA : 5
    MATEMATİK : 17
    BİYOLOJİ : 5
    FİZİK : 5
    KİMYA : 5
    İNGİLİZCE : 4
    RESİM : 1
    MÜZİK : 1
    BEDEN EĞİTİMİ : 3
    REH. PİS.DAN. : 5
#18.07.2009 10:13 0 0 0