kuru fasülye - güveçte kuru fasülye nasıl yapılır - şeker fasülyesi


Malzemeler:

250 gr kuşbaşı et
2 su bardağı kuru şeker fasülyesi veya kuru fasülye
2 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
4 adet acı kırmızı biber
2 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası

2 çorba kaşığı terteyağ ve sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
pulbiber

Yapılışı:

Kuru şeker fasülyesi ile yapacaksanız 5 saat su içinde ıslatsanız yeterli ama normal kuru fasülye
ile yapacaksanız fasülyeyi yıkayıp bir taşım bol suda kaynatın bir gece suyunu süzmeden bekletin biraz haşlayın öyle yemeğe ekleyin.
yağ eritilir et eklenerek biraz pişirilir. soğan, sarımsak soyulur. incecik doğranır. eklenır pişirilir.
kuru biberler bütün atılır yoksa pul biber eklenir,salcalar eklenır karıstırılır. suzulmus fasulye eklenır. tuz eklenır karıstırılır. sıcak su eklenır once harlı ateste kaynatılır sonra orta ateste pişirilir. suyu azalırsa arada su eklenir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 873
favori
like
share