Patlıcan Kebabı

Son güncelleme: 18.07.2009 21:51
  • Patlıcan Kebabı nasıl yapılır
    noimage

    Malzemeler:

    6 adet patlıcan
    500 gr kıyma
    2 kırmızı biber
    2 soğan
    6 diş sarımsak
    2 kaşık tereyağı
    2 domates
    tuz, karabiber , pulbiber
    sarımsaklı yoğurt

    Yapılışı:

    biber ,sogan ve sarımsak küçük küpler halinde doğranır. kıyma,tuz, karabiber ve pul biber eklenir yoğurulur.
    patlıcanlar yıkanır. verev şekilde yanlamasına kesilir ama koparılmaz. içlerine kıymalı iç doldurulur eşit şekilde. fırın tepsisine yerleştirilir. üzeri folyo ile kaplanır. önceden ısınmış 230 derecede kendi suyu ve buharı ile pişirilir.
    domatesler küp küp doğranır. tereyağ ile sote edilir sos hazırlanır.
    sarımsaklı yoğurt servis tabağına döşenir pişen kebab yerleştirilir. domatesli sos ile servis yapılır
#18.07.2009 21:51 0 0 0