6 adet patlıcan
500 gr kıyma
2 kırmızı biber
2 soğan
6 diş sarımsak
2 kaşık tereyağı
2 domates
tuz, karabiber , pulbiber
sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
biber ,sogan ve sarımsak küçük küpler halinde doğranır. kıyma,tuz, karabiber ve pul biber eklenir yoğurulur.
patlıcanlar yıkanır. verev şekilde yanlamasına kesilir ama koparılmaz. içlerine kıymalı iç doldurulur eşit şekilde. fırın tepsisine yerleştirilir. üzeri folyo ile kaplanır. önceden ısınmış 230 derecede kendi suyu ve buharı ile pişirilir.
domatesler küp küp doğranır. tereyağ ile sote edilir sos hazırlanır.
sarımsaklı yoğurt servis tabağına döşenir pişen kebab yerleştirilir. domatesli sos ile servis yapılır