Etli Havuçlu Pilav nasıl yapılır - pilav tarifleri

MALZEMELER:

* 2 su bardağı baldo pirinç
* 3 su bardağı su
* 2 tane havuç (tavla zarı büyüklüğünde küp doğrayın)
* 250 gr küçük kuşbaşı doğranmış et
* 1 tane soğan (çok ince doğrayın)
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* tuz, karabiber, zeytinyağı, kimyon
* Eti haşlamak için ayrıca 4 su bardağı su

YAPILIŞI:

1. Eti iyice yıkayın, küçük bir tencereye alın ve 4 su bardağı suyla haşlayın. (köpüklerini almayı unutmayın)
2. Haşlanan eti bir tabağa alın ve haşlama suyunu alarak toplamda 3 su bardağı suyu tamamlayın.
3. Pirinçleri 1 yemek kaşığı tuz ve üzerini geçecek sıcak suyla yarım saat bekletin, yıkayın, sularını süzmesi için süzgece alın.
4. Tencereye zeytinyağını alın ve incecik doğradığınız soğanları pembeleştirin.
5. Havuçları ve etleri de ekleyerek 5-6 dakika orta ateşte kavurun. Salça katıp biraz daha kavurun.
6. Pirincini, suyunu, tuzunu ve bahatarlarını katarak önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
7. En az yarım saat dinlendirip servis edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 912
favori
like
share