kahvaltılık tarifler - kek tarifleri - tuzlu kek

MALZEMELER:

* 3 tane yumurta
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 100 gr ezilmiş beyaz peynir
* 2 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 3 dal taze soğan (ince kıyılmış)
* istediğiniz kadar maydanoz (ince kıyılmış)
* Üzeri için labne peyniri

YAPILIŞI:

1. Yumurtaları milserle çırpın. Yoğurdu katıp tekrar çırpın.
2. Peyniri ve sıvıyağı ekleyip yine çırpın.
3. Maydanoz ve soğanları ekleyip tekrar çırpın.
4. Unu ve kabartma tozunu karıştırın, hamura katın, karıştırın.
5. Küçük muffin kaplarına hamuru paylaştırın. Yarıdan biraz fazla doldurun, kek fazla kabardığı için taşmasın.
6. 170 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin. Soğuyunca kalıptan çıkarın, ters çevirip üzerini sıkma torbasına doldurduğunuz labne peyniri ile süsleyin.

Notlar:

1. 8-10 muffin arası çıkıyor.
2. Yoğurdunuz fazla suluysa unun miktarını biraz artırın.
3. Tek kalıpta da pişirebilirsiniz, labne birazda görsellik için olduğunda kullanılmayabilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 715
favori
like
share