Kırıkkale - Merkez - Yıldırım Beyazıt Lisesi

Son güncelleme: 18.07.2009 23:01
  • Kırıkkale - Merkez - Yıldırım Beyazıt Lisesi

    Okulumuz 1995-1996 Eğitim-Öğretim yılında Yıldırım Beyazıt Lisesi olarak açılmıştır. Daha sonra bünyesinde Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesi açılmış ve 2005-2006 Eğitim- Öğretim yılında Anadolu Lisesi'ne dönüştürülmüştür.

    Anadolu Lisesine her yıl sınavla 180 öğrenci alınmakta olup, okulumuzda Fen Bilimleri, Türkçe-Matematik, Sosyal Bilimler ve Yabancı Dil alanlarında Eğitim-Öğretim sürdürülmektedir.

    Oklumuzda Fizik-Kimya- Biyoloji, Bilgisayar Laboratuarları, Resim Atölyesi, Müzik Odası, Spor Salonu ve okul kütüphanemiz bulunmaktadır.

    Her branşta yeterli sayıda branş öğretmenimiz olup, öğretmen eksiğimiz bulunmamaktadır.

    Okulumuzda Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı, çağdaş, Milli ve Manevi değerlerini koruyan bilim ve aklın aydınlığında öğrencilerimiz eğitim ve öğretim görmektedir.

    Vizyonumuz

    Ülkemizde ve çağdaş ülkelerdeki eşdeğer kurumlarla, küresel rekabet anlayışı içerisinde; işbirliğine, iletişime ve paylaşıma açık, teknolojiyi etkin kullanan, sürdürülebilir yenileşme anlayışına sahip, paydaşlarının mensubu olmaktan gurur duyduğu, alanında lider kurumlardan biri olmak.

    Misyonumuz

    İlimizde, Milli Eğitim Sisteminin genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda; Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, Cumhuriyetin temel niteliklerinden güç alan, bağımsız düşünme yeteneğine sahip, bilimsel ve teknolojik gelişmelere duyarlı, toplumsal değerlerimizin bilincinde, paydaşlarının ve hizmet alanların memnuniyetini esas alan, evrensel niteliklere sahip nesiller yetiştirecek okullarımızın arkasında itici güç olmak.


    Etiler Mahallesi Karacalı Caddesi 169. Sokak

    KIRIKKALE

    Tel: 0318 233 42 30

    Fax: 0318 233 88 95
#18.07.2009 23:01 0 0 0