misafirlerime sık sık yaptığım ve benden özellikle istenen bir poğaça,
akşamdan yapılabilir olması da işlerinizi daha da kolaylaştırıyor, kesinlikle denemenizi öneririm.:1:

MALZEMELER:
1/2 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 fincan sıvıyağ
1 fincan yoğurt
1 paket kabartma tozu
yeterince tuz
(ölçüdeki fincan, nescafe(granül) kahve fincanıdır)

İÇ MALZEMESİ:
2 adet haşlanmış patates (rendelenmiş)
1 su bardağı kaşar (rendelenmiş)
tuz, karabiber,kırmızıbiber

ÜZERİNE: (PÜF NOKTASI VE ÖZELLİĞİ BURADA)
1 su bardağı galeta unu
2 yumurtanın akı cırpılacak

YAPILIŞI:
1- hamur malzemesinin tümü karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.
2- küçük yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır.
3- bezelerin içine iç malzemesi konularak normal poğaça şeklinde kapatılır.
4- hazırlanan poğaçalar önce çırpılmış yumurta akına sonra tamamen galeta ununa bulanır ve yağlanmış tepsiye dizilir.
5- fırında üzerleri altın rengi oluncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun...
iç malzemesi tercihe göre peynir ve maydonoz karışımı olarakta yapılabilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3179
favori
like
share