Preity Zinta Kimdir - Preity Zinta Resimleri - Preity Zinta Biyografisi - Preity Zinta Hakkında

Preity Zinta (Gerçek adıyla: Preeti Zinta Singh, Hintçe, प्रीति ज़िंटा, Prīti Zinṭā, * 31 Ocak 1975 Shimla, Himachal Pradesh) Bollywood'un (Hint Sineması) son yılların en başarılı ve sevilen Oyuncularından biri.



13 yaşındayken babasını bir trafik kazasında kaybeden Preity böylece ailesine bakmak zorunda kalmış. Kariyerine bir reklam mankeni olarak başlayan Preity, Lyril-Sabunları ve Perk-Çikolatalarının yüzü oldu. 90'lı yılların ortalarında tesadüfen Bollywood'un önemli yönetmenlerinden biri olan Shekhar Kapur tarafından keşfedildi, ünlü yönetmen tarafından bir filmin başrol Oyuncusu olarak düşünüldü. Ancak planlanan Proje bir türlü gerçekleştirilemedi, çünkü aynı dönemde Shekhar Kapur enternasyonal film dünyasina atılma çabaları içerisinde Elizabeth adlı filmi için çalışmaktaydı.

Beyaz Perdede kuşkusuz en önemli çıkışını 1998'de Mani Ratnam'ın Dil Se adlı filmiyle yaşadı, ve bu ona aynı yılda Bollywood Oscarları sayılan Filmfare Ödüllerinde "En İyi Çıkış Yapan Oyuncu" ünvanını kazandırdı. Bu ödül sayesinde Preity birkaç başrol teklifleriyle ödüllendirildi. O zamandan beri önemli rollerde oynayan Preity, Terrorfilmi Mission Kashmir başta olmak üzere, "Pretty Woman" filminin bir kısmından etkilenilmiş Chori Chori Chupke Chupke adlı film'de, modern dram filmi Dil Chahta Hai ve Bollywood'un ilk bilimkurgu filmi ve Preity'nin gerçek anlamda ilk gişe rekoru kıran Koi Mil Gaya filminde oynadı.
Özellikle Kal Ho Naa Ho adlı filmiyle şansı yakaladı. Aslinda 'Naina' rolü, Meslektaşı Kareena Kapoor'a teklif edilmiş, daha önce Kabhi Kushi Kabhie Gham'da (Yağmurdan Önce Yağmurdan Sonra) 'Poo' adli şımartılmış kardeş rolünde görülen Oyuncu. Ancak Kapoor'un yüksek fiyat talebi yapımcıların geri adım atmalarına neden oldu ve Kareena Kapoor projeden çıktı. Preity tabii ki rolü kabul etti ve aynı zamanda Kal Ho Naa Ho'daki rölü icin Filmfare "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü aldı.
Preity Zinta oyuncu arkadaşı Shah Rukh Khan'ın düzenlediği gösteri "Temptations 2004" ile dünyaturuna çıktı.
Preity Zinta uzun zaman meslektaşı Kajol'un gölgesinde kaldı, birbirine benzeyen rol tiplerinde oynadıkları için. Ama zamanla Preity Zinta, hayranlarının sempatik adlandırmalariyla "bubbly", "cutie pie", "chubby..", kendine özgü profiliyle büyük bir hayran kitlesine sahip.
Preity 2004 yılında 2 kere ölümden döndü. İlki, Colombo, Sri Lanka'da Temptations turu gösteri sırasında konser alanında bir patlama olmasıyla ve ikinci talihsizlik Hint Okyanusunda tatil yaptığı sırada Tsunami olmasıyla.
2006 yılında Modacı arkadaşı Manish Malhotra'nin "Freedom" adlı Modashow'unda meslektaşı Kajol ile podyuma çıktı.

Filmografi

* 1998: Premante Idera
* 1998: Soldier
* 1998: Dil Se
* 1999: Dillagi
* 1999: Kya Kehna
* 1999: Raja Kumarudu
* 1999: Sangharsh
* 1999: Dillagi (Misafir Oyuncu)
* 2000: Har Dil Jo Pyar Karega
* 2000: Mission Kashmir
* 2001: Chori Chori Chupke Chupke
* 2001: Dil Chahta Hai
* 2001: Farz
* 2001: Yeh Raaste Hain Pyaar Ke
* 2002: Dil Hai Tumhaara
* 2003: Armaan
* 2003: Kal Ho Naa Ho
* 2003: Koi Mil Gaya
* 2003: The Hero: Love Story of a Spy
* 2004: Dil Ne Jise Apna Kahaa
* 2004: Lakshya
* 2004: Veer - Zaara
* 2005: Khullam Khulla Pyaar Karen
* 2005: Salaam Namaste
* 2005: Alag (Sabse Alag şarkısında)
* 2006: Krrish (Misafir Oyuncu)
* 2006: Kabhi Alvida Naa Kehna
* 2006: Jaan-E-Mann
* 2007: Jhoom Barabar Jhoom
* 2007: Om Shanti Om (Misafir Oyuncu)
* 2007: The Last Lear
* 2008: Heroes (Gösterime girme tarihi: 24 Ekim 2008)
* 2008: Har Pall (Yapımda)
* 2008: Heaven on Earth (Kanada'da gösterime girdi, Hindistan için gösterim tarihi belli değil.)

Ödülleri

* 1998, Filmfare Ödülü, En İyi Çıkış Yapan Oyuncu, Dil Se
* 1998, Filmfare Ödülü, Lux Yeni Yüz, Dil Se
* 1998, Zee Cine Ödülü, En İyi Çıkış Yapan Oyuncu, Dil Se
* 1998, Star Screen Ödülü, Umut Vadeden Kadın Oyuncu, Soldier
* 2003, Asian Guild Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, Koi Mil Gaya
* 2003, Chhoton Ka Funda Ödülü, Koi Mil Gaya
* 2003, Filmfare Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, Kal Ho Naa Ho
* 2003, IIFA Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, Kal Ho Naa Ho
* 2003, Sansui Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, Kal Ho Naa Ho
* 2003, Stardust Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, Kal Ho Naa Ho
* 2003, Zee Cine Kalplerin Kraliçesi Ödülü
* 2003, Zee Cine Ödülü, Yılın Superstarı, Kal Ho Naa Ho
* 2004, Screen Ödülü, „Jodi No 1“(En İyi Başrol İkili), (Shah Rukh Khan ve Preity Zinta) - Veer - Zaara
* 2004, Stardust Ödülü, Yılın En İyi Kadın Oyuncusu, Veer - Zaara
* 2005, IIFA Style Diva (Tarz Divası) Ödülü
* 2006, IIFA Göz kamaştıran Star Ödülü

Preity Zinta Resimleri

[url]http://www.main-board.com/unluler/249596-preity-zinta-resimleri.html[/url]

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 855
favori
like
share