Siz siz olun, sakın bu moda hatalarına düşmeyin !

Son güncelleme: 20.07.2009 11:16
  • Ama bunu yapmak isterken pratikte aslında bazı giyim hatalarına düşeriz. Bunlar nelermiş bir göz atalım.

    Kırmızı ve yeşili bir arada giymek: Bu iki rengi bir arada kullanarak noel ağacına benzeyebilirsiniz. Hem yeşil hem de kırmızı dikkat çeken güçlü renkler olmakla birlikte birbiriyle en uyumsuz renklerdendir. Aynı şekilde makyajda da yeşil far sürüyorsanız kırmızı rujdan uzak durun.

    Kirli kıyafetler: Ne kadar kusursuz giyinmiş olursanız olun, eğer kıyafetinizde küçük bir leke ya da ayakkabınızda toz varsa, itici bir görüntü oluşturursunuz. Kıyafetleriniz her zaman temiz ve ütülü olmalı.

    Kısa alt kısa üst: Eğer mini etek giyiyorsanız, üzerinize giyeceğiniz bluz kısa olmamalı. Dekoltenin ölçülü olması gerektiğini unutmayın. Eğer straplez bir body giymeyi tercih ediyorsanız, altınıza giyeceğiniz mini etek değil bir jean pantalon olmalı.

    Kıyafetle uyumsuz ayakkabılar: Son derece şık bir abiye kıyafetin altına platform topuklu bir ayakkabı giyemezsiniz. Aynı şekilde spor bir t-shirt'ün altına ince topuklu bir ayakkabı uyumsuz olur.

    Fazla aksesuar: Bu sezon aksesuar çılgınlığı yaşanıyor. Ama bu modanın da bir kuralı var. Eğer üst üste uzun kolyeler takıyorsanız, kulağınızda iri küpeler fazla olur. Bileklerinizde bilezikler varsa, yüzüğünüz olmasın. Yani aksesuarı da abartırken doğru abartın.

    Sırf moda oldu diye vücut tipinize uymayan bir kıyafetten uzak durun. Bacaklarınız kalınsa dar jeanlerden, kollarınız kalınsa straplezlerden, bacaklarınız kısaysa mini eteklerden uzak durmanız gerektiği gibi...

    Birden fazla desen: Çiçekli bir etek giydiniz. Üzerine de uyumlu renklerde olduğu için çizgili bir bluz tercih ettiniz. İşte tam bir moda faciası! Farklı desenleri kesinlikle bir arada kullanmayın. Desenli kıyafet desensiz bir parçayla tamamlanmalı.

    Turuncu yüz: Yaz geldi diye ortalıklarda beyaz tenle dolaşmamak adına bol bol bronz pudralardan faydalanıyorsanız dikkat! İyi ışık alan bir aynada yüzünüze bir kez daha bakın. Maske takmış gibi görünerek komik bir duruma düşebilirsiniz.
#20.07.2009 11:16 0 0 0