Yapılışı:Tüm malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde edin.Merdane ile acıp bardakla kesin yada benim yaptığım gibi kalın seritler kesin , şeritlerden baklava dilimi şeklinde verev parçalar kesip, kızgın yağda pembeleşinceye dek pişirin.
Peynir,reçel,marmelat ile servis yapabilirsiniz .
Not:Yoğurt ve kabartma tozu kullanıldığı için hiç yağ çekmiyor... gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz
* 1 su bardağı yogurt
* 1 çay kaşığı karbonat
* 2 su bardağına yakın un
* 1 çay kağı tuz
* 1 çay bardağı su
* 2 yumurta
* sıvı yağ
Yapılışı:
Derince bir kaba yoğurt ,karbonat ,su,yumurta,ve tuz karıştırılır.
Üzerine un yavaş yavaş eklenerek yoğurulur.
Hamur merdane ile acılıp kareler veya rasgele kesilir .
kesilen parçalar kızgın yağda kızartılır.Sıcak olarak servis edilir.