Limonlu Kuşüzümlü Kurabiye

Son güncelleme: 20.07.2009 20:27
  • limonlu kurabiye - limonlu kuşüzümlü kurabiye tarifi - kurabiye nasıl yapılır
    noimage
    MALZEMELER:

    * 110 gr tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
    * 1 su bardağı şeker
    * 1/4 su bardağı yoğurt (biraz ılınınca kullanın)
    * 1 büyükçe yumurta
    * 1 /4 tatlı kaşığı kabartma tozu
    * 1/4 tatlı kaşığı tuz
    * yarım su bardağı kuş üzümü
    * 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
    * aldığınca un (tarifte 1,5 su bardağı diyordu ama az geldi)

    YAPILIŞI:

    1. Yağı ve şekeri çırpıcı ile karıştırın.
    2. Yoğurt ve yumurtayı da katıp tekrar çırpın.
    3. Başka bir kapta kabartma tozu, tuz, kuşüzümü, limon kabuğu rendesi ve 1,5 su bardağı unu kaşıkla karıştırın.
    4. Karıştırdığınız kuru malzemeyi ıslak malzemenin üzerine boşaltın ve elinizle hafifçe karıştırın.
    5. Un ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
    6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
    7. Önceden ısınmış 170 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
    8. Soğuyan kurabiyeleri ağzı kapalı bir kapta muhafaza edin.

    Notlar:

    1. Varsa cup ve teaspoon ölçüleri kullanın. Eğer yoksa büyük boy (yaklaşık 240 gr alan bir bardak kullanın)
    2. Tatlı kaşığı ölçülerini silme kullanın, dolu dolu olmasın.
#20.07.2009 20:27 0 0 0